Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V domově seniorů v Polici nad Metují má jedna klientka koronavirus

V krajském domově seniorů v Polici nad Metují na Náchodsku je koronavirus. Nákaza se v neděli potvrdila u jedné klientky, její průběh onemocnění není vážný, zařízení je v izolaci. Jde v současnosti o jediný krajský domov důchodců se zjištěnou nákazou COVID-19.

"Je to lehký průběh, máme 64 uživatelů, probíhá testování. V karanténě je celá organizace, ale zařízení funguje," řekla dnes ředitelka domova důchodců v Polici nad Metují Jana Šrámková.

Domov důchodců v Polici nad Metují poskytuje celoroční pobytovou službu seniorům, kteří mají sníženou soběstačnost a kvůli věku nebo zdravotnímu stavu nemohou žít sami doma, uvedlo zařízení na webu.

V Královéhradeckém kraji za posledních 24 hodin přibylo potvrzených případů nákaz covidem-19 o 32 případů na celkových 894 nakažených od počátku pandemie. Aktivních případů je v kraji o 32 víc než v neděli dopoledne, a to 368. Nejhorší situace zůstává v okrese Trutnov, kde bylo 133 aktuálně nemocných, o deset více než v neděli. Na Hradecku bylo dnes dopoledne 111 aktivních případů, na Náchodsku 68, na Rychnovsku a Jičínsku po 28, vyplynulo z dnešních údajů Krajské hygienické stanice v Hradci Králové. 

Autoři | Foto Domov důchodců Police nad Metují

Štítky ČR, správa, sociální, koronavirus, Police n.M., 2.VERZE, COVID-19, Police nad Metují, domov pro seniory, okres Náchod, Jana Šrámková, Královéhradecký kraj, Krajská hygienická stanice, domov, Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V domově seniorů v Polici nad Metují má jedna klientka koronavirus  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.