Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zákaz návštěv platí už i v nemocnici ve Dvoře Králové nad Labem

V krajské nemocnici ve Dvoře Králové nad Labem na Trutnovsku platí zákaz návštěv v celém zařízení. Jde o druhou krajskou nemocnici, která k tomuto celoplošnému opatření přistoupila.

Zákaz návštěv platí také v celé Oblastní nemocnici Trutnov. V ostatních krajských nemocnicích se omezení týká onkologických odděleních, odděleních následné péče a také odděleních, na nichž pracuje personál v karanténě. Návštěvy nemohou do krajských léčeben dlouhodobě nemocných (LDN) v Hradci Králové, Opočně a Jaroměři.

Královéhradecký kraj má nemocnice v Trutnově, Jičíně, ve Dvoře Králové nad Labem a v Náchodě, pod kterou spadá nemocnice v Rychnově nad Kněžnou. V náchodské a rychnovské nemocnici platí zákaz návštěv na interním oddělení a chirurgii.

Fakultní nemocnice Hradec Králové, která je jediným zařízením v kraji, jež nyní nemocné s covidem-19 léčí, k zákazu návštěv zatím nepřistoupila.

Mimořádná opatření zavádí kraj v souvislosti se zhoršující se epidemickou situací kolem koronaviru. V posledních dnech v Královéhradeckém kraji rapidně přibývá nakažených covidem-19. Nejhorší situace je na Trutnovsku.

Podle pátečního tzv. semaforu ministerstva zdravotnictví, který na mapě zobrazuje riziko nákazy v jednotlivých regionech, se poprvé tři z pěti okresů v Královéhradeckém kraji, Trutnov, Náchod a Hradec Králové, dostaly do prvního, zeleného stupně rizika nákazy. Zelený stupeň pohotovosti značí výskyt nákazy bez komunitního přenosu. Na Rychnovsku a Jičínsku i nadále platí nulové nebo nízké riziko nákazy.

Autoři | Foto mndk.cz

Štítky ČR, správa, nemocnice, koronavirus, Dvůr Králové n.L., návštěva, Dvůr Králové nad Labem, okres Trutnov, Královéhradecký kraj, infekční onemocnění, Léčebna dlouhodobě nemocných, Hradec Králové, Trutnov, Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zákaz návštěv platí už i v nemocnici ve Dvoře Králové nad Labem  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.