Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dobrovolní hasiči letos vyšli kraj na 31 milionu korun. Mají nové zbrojnice i techniku

Královéhradecký kraj během letošního roku proinvestoval do dobrovolných hasičů více jak 31 milionu korun. Peníze pomohly s výstavbou nových zbrojnic a s jejich potřebnými opravami, dále s nákupem vozidel, techniky a dalšího vybavení.

Současné vedení kraje za poslední čtyři roky poskytlo dobrovolným hasičům celkem 100 milionu korun.

„Sbory dobrovolných hasičů a výjezdové jednotky obcí jsou nezastupitelnou součástí integrovaného záchranného systému a zejména při rozsáhlých katastrofách jsou vítanou podporou svých profesionálních kolegů,“ říká hejtman Jiří Štěpán (ČSSD)

25 milionu korun bylo poskytnuto z programových dotací, zbytek byl proinvestován v rámci individuálních žádostí. Největší finanční podpora šla na stavby hasičských zbrojnic. Například tři miliony do Kosic a Nepolis, přes 2,6 milionu do Orlického Záhoří a 2,2 milionu korun do Vlčkovic v Podkrkonoší. Stavebních úprav za více jak jeden milion korun se také dočkal hasičský dům v Nové Pace. Kraj podpořil dvěma miliony i nákup dvou nových cisternových stříkaček pro hasiče z Teplic nad Metují a Doudleb nad Orlicí.

„Plně si uvědomujeme, že dobrovolní hasiči mají důležitou roli při výchově mladé generace a velký podíl na organizování kulturního a společenského života svých obcí a měst,“ dodal Štěpán. Peníze hasiči často využili například na pořádání oslav, kulturních akcí nebo soutěží.

Ohodnoť článek

Foto HZS Praha | Zdroj Královéhradecký kraj

Štítky hasiči, dobrovolní, Královéhradecký, kraj, dotace, finance, zbrojnice, oprava, technika, milion, dobrovolní hasiči, Královéhradecký kraj, Jiří Štěpán, ČSSD, sbor dobrovolných hasičů, Kosice, Nepolisy, Orlické Záhoří, Vlčkovice v Podkrkonoší, Nová Paka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrovolní hasiči letos vyšli kraj na 31 milionu korun. Mají nové zbrojnice i techniku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.