Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Muž přivezl k policejní služebně v kufru auta nalezený ruční granát

Nález předmětu připomínající munici dorazil nahlásit na obvodní oddělení policie v Novém Bydžově šestatřicetiletý muž. Předmět nalezl v úterý pomocí magnetu poblíž potoka. Včera ho dovezl na oddělení v kufru svého auta.

Policisté nález okamžitě ohledali a zjistilo se, že jde o ruční granát RG F-1. Pyrotechnik z expozitury Milovice ho převzal ke zneškodnění.

Policie řeší obdobné nálezy často

Případů nálezů staré munice je v našem kraji poměrně hodně. K místu ihned vyráží přivolaní pyrotechnici, kteří ke každému předmětu přistupují se zvýšenou opatrností, aby při manipulaci s nimi nedošlo k explozi. Koroze totiž může narušit systém pojistek, pak stačí málo a mohlo by dojít k výbuchu. Proto by staré a zkorodované výbušniny nebo jiné předměty, neměly být brány na lehkou váhu.

Co dělat v případě, že naleznete munici?

„V případě nálezu s nimi v žádném případě nemanipulujte a ihned vyrozumte policii. Vyčkejte do příjezdu hlídky a místo nálezu zabezpečte tak, aby se k němu nepřiblížily další osoby. Pokud se nebude jednat o munici, nikdo se na Vás zlobit nebude. Lepší je vždy nález ohlásit, než aby došlo k neštěstí,“ říká policejní mluvčí Eliška Majerová.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, ruční granát, nález, Nový Bydžov, Milovice, kufr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž přivezl k policejní služebně v kufru auta nalezený ruční granát  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.