Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Trutnovsko hlásí vysoký nárůst nakažených koronavirem. Objevil se v domově pro seniory, ve školách i v hokejovém týmu

Okres Trutnov dohání s aktuálně sedmdesáti nemocnými Hradecko, kde je jen o 2 nakažené víc. Novým ohniskem je Úpice, kde se objevilo onemocnění covid-19 v Senior domě Beránek. Další nemocní jsou evidování i ve dvou úpických školách. Nemoc nahnala do karantény také tým prvoligových vrchlabských hokejistů.

Zatímco minulý týden ve čtvrtek bylo na Trutnovsku jen sedmnáct případů nákazy, v současné době číslo vyskočilo na rovných sedmdesát. V Úpici se ve velkém objevil koronavirus v Senior domě Beránek. Tady se nakazilo třicet klientů domova. Jeden včera v nemocnici zemřel.

Koronavirus byl zjištěn i na základních školách v Úpici. Jeden žák byl pozitivní na ZŠ Úpice-Lány. Vzhledem k momentální neutěšené epidemiologické situaci v našem městě a v souvislosti se skutečností, že byl už jeden žák pozitivně testován na covid-19, nařizuji povinné nošení roušek ve všech společných prostorách školy všem zaměstnancům, žákům i případným návštěvníkům,“ uvedl ředitel školy Petr Kalousek. O nošení roušek ve třídě nebo družině rozhodne příslušný pedagog. Nařízení platí až do odvolání.  

Čtyři nakažené má ZŠ Bratří Čapků v Úpici „Tři pozitivní případy jsou z 9. A, která je již od pondělí v karanténě. Bohužel, pozitivní je i jejich třídní učitelka. Také ona je od pondělí v karanténě,“ oznámil ředitel školy Martin Zakouřil.

Do karantény kvůli tomu musí od dnešního dne ale i další třídy. "Jedná se o polovinu třídy 3. A a celé třídy 4. A, 7. A a 8. B. Pro žáky zmíněných tříd bude zavedena distanční výuka," dodal Zakouřil. Zavedeno bylo i mnoho dalších opatření, která jsou nad hranicí požadavků hygieny. Tím je například nošení roušek.  

Koronavir se objevil i na trutnovském gymnáziu, kde je v současné době v karanténě dvanáct žáků. Výuka ve třídách probíhá běžným způsobem.

Onemocnění se objevilo také u prvoligových hokejistů z Vrchlabí. Nakažených je 6 hráčů. Vedení očekává, že bude mít pozitivní testy celkem jedenáct hokejistů, kteří mají příznaky.

Ohodnoť článek

Foto zsbupice.cz

Štítky koronavir, nakažení, Trutnovsko, školy, hokej, COVID-19, okres Trutnov, karanténa, Trutnov, Úpice, hokejista, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnovsko hlásí vysoký nárůst nakažených koronavirem. Objevil se v domově pro seniory, ve školách i v hokejovém týmu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.