Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Hokejisté Vrchlabí nestihnou start první ligy. Kvůli koronaviru jsou v karanténě

Na sobotní začátek nové sezóny budou muset hokejisté prvoligového Vrchlabí zapomenout. V týmu se objevila nemoc covid-19 a hráči jsou v karanténě. Nováček druhé nejvyšší soutěže odloží hned několik zápasů. Tím prvním bude duel v Přerově.

První příznaky se u hráčů objevily v průběhu víkendu. Od pondělního rána se celá situace řeší s klubovým lékařem a krajskou hygienickou stanicí. Nejen hráči, ale i realizační tým jsou postupně testováni.

Od včerejšího dopoledne jsou první oficiálně potvrzené pozitivní nálezy. „Příznaky má i několik dalších členů A-týmu," uvedlo Vrchlabí na klubovém webu.

Program A-týmu byl od pondělí přerušen a v karanténě bude muset být minimálně do středy 16. září. „Tímto tedy avizujeme, že první tři kola nebudeme schopni odehrát. Předpokládáme, že budeme schopni se do soutěže zapojit nejdříve ve středu 23. září, ale je to zatím pouze předběžný odhad," dodali zástupci Vrchlabí.

V současné době jsou v karanténě ještě další dva prvoligové týmy. Jde o Ústí nad Labem a Kadaň. Ústečtí si duel 1. kola na ledě Slavie přeložili ze soboty na pondělí.

Vrchlabí se v druhé nejvyšší soutěži představí poprvé od ročníku 2010/11, po kterém ze soutěže odstoupilo. Po dvou sezonách v Královéhradecké krajské lize působilo v druhé lize. V loňské nedohrané sezoně získalo Vrchlabí právo postupu jako vítěz ve skupiny Sever. Získalo 103 bodů ze čtyřiceti zápasů, druhý Dvůr Králové nad Labem zaostal o osmnáct bodů. Postoupily i nejlepší týmy skupin Střed (Kolín) a Východ (Šumperk).

Ohodnoť článek

Foto facebook.com/hcvrchlabi

Štítky Vrchlabí, koronavir, karanténa A-tým, zápasy, odložení, realizační tým, hygiena, HC Stadion Vrchlabí, karanténa, soutěž, HC Zubr Přerov, COVID-19, Krajská hygienická stanice, HC Slovan Ústí nad Labem, Sportovní klub Kadaň, HC Slavia Praha, Salith Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Vrchlabí nestihnou start první ligy. Kvůli koronaviru jsou v karanténě  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.