Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Divadlo drak se zapojuje do projektu Den pro Zavěšenou vstupenku. Lidé budou kupovat lístek pro děti, které si to nemohou dovolit

Divadlo Drak v Hradci Králové se rozhodlo zapojit do projektu „Den pro Zavěšenou vstupenku“. Ten se bude konat v neděli 13. září od 14 do 17 hodin před divadlem. Zakoupením zavěšené vstupenky tak návštěvníci umožní vidět představení dětem, které si nemohou návštěvu divadla dovolit.

„Jsou mezi námi děti, které nikdy žádné divadelní představení neviděly, přestože by chtěly. Chybí jim tak důležité společné zážitky a témata, které by mohly sdílet se svými spolužáky a kamarády,“ řekla mluvčí divadla Martina Marková. Cílem projektu je umožnit těmto dětem ze sociálně slabých rodin získat kulturní zážitky, které mají jejich vrstevníci.

Přispět může každý, kdo zakoupí na pokladně Divadla Drak nebo online takzvanou zavěšenou vstupenku. Jde o lístek, který kupující sám nevyužije. Divadlo Drak pak vstupenku předá spolupracujícím neziskovým organizacím, díky nimž se všechny zakoupené zavěšené vstupenky dostanou ke konkrétním potřebným dětem.

Projekt Zavěšená vstupenka vznikl už v říjnu roku 2017 v brněnském divadle Polárka. Později se k němu připojila spolu s královéhradeckým Divadlem Drak i divadla pro děti v Kladně a Českých Budějovicích.

„Když jsme se do projektu zapojili, netušili jsme, že bude mít tak milou odezvu u našich diváků. Díky nim tak každý měsíc můžeme věnovat až 30 vstupenek sociálně znevýhodněným dětem a ty pak mohou bezplatně navštívit představení v Divadle Drak,“ řekla vedoucí produkce Divadla Drak Barbora Kalinová. Divadlo v těchto dnech spolupracuje se čtyřmi neziskovými organizacemi.  

Nedělní program proběhne před divadlem

Celá charitativní akce Den pro Zavěšenou vstupenku proběhne v neděli odpoledne přímo před Divadlem Drak. Výtěž ze vstupného bude použit na zakoupení dalších vstupenek, které opět poputují znevýhodněným dětem.

Na programu je například představení Divadla Polárka na motivy knihy Slon a mravenec pro diváky od tří let. Dále je v plánu výtvarný ateliér Svět barev Daisy Mrázkové.

Ohodnoť článek

Foto Divadlo Drak Hradec Králové

Štítky divadlo, zavěšená, vstupenka, drak, Hradec Králové, loutkové, děti, charita, benefice, projekt, sociální, služba, nezisková, organizace, představení, Divadlo Drak, Martina Marková, Divadlo Polárka, Daisy Mrázková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divadlo drak se zapojuje do projektu Den pro Zavěšenou vstupenku. Lidé budou kupovat lístek pro děti, které si to nemohou dovolit  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.