Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nezaměstnanost se v Královéhradeckém kraji zatím nepohnula. V srpnu zůstala na třech procentech

Nezaměstnanost v Královéhradeckém kraji v srpnu zůstala na červencových třech procentech. Počet lidí bez práce meziměsíčně klesl o 101 na 11 089 osob. Počet volných míst v kraji evidovaných úřady práce v srpnu činil 11 628. Proti červenci ubylo 193 míst. Loni v srpnu nezaměstnanost v kraji činila 2,1 procenta, v srpnu 2018 byla 2,2 procenta.

Nezaměstnanost v srpnu v Královéhradeckém kraji klesla o desetinu procentního bodu na Jičínsku a na Trutnovsku, a to na 2,4 procenta a 3,2 procenta. V ostatních třech okresech stagnovala. Nejvyšší nezaměstnanost byla s hodnotou 3,8 procenta nadále na Náchodsku. Nejlidnatější okres Hradec Králové měl nezaměstnanost 3,2 procenta.

Nejnižší nezaměstnanost 1,8 procenta mělo Rychnovsko, kde situaci na trhu práce dlouhodobě kladně ovlivňuje závod automobilky Škoda Auto v Kvasinách. Rychnovsko bylo i v srpnu nadále okresem s nejnižší nezaměstnaností v celé České republice.

Podle Úřadu práce ČR vývoj na pracovním trhu nyní odpovídá jak dlouhodobé situaci, tak ročnímu období. "Trh práce nadále ovlivňují sezonní činnosti, které jsou stále v plném proudu. Zejména ve stavebnictví, v lesnictví, zemědělství, rostlinné výrobě, cestovním ruchu a gastronomii," uvedl Úřad práce ČR. "Přepokládáme, že v září bude nezaměstnanost dále stagnovat, případně dojde k jejímu mírnému zvýšení," řekl ředitel Odboru zaměstnanosti Generálního ředitelství Úřadu práce ČR Jan Karmazín.

V celostátním srovnání měl Královéhradecký kraj v srpnu třetí až čtvrtou nejnižší nezaměstnanost. Nižší nezaměstnanost měly s hodnotami 2,7 a 2,8 procenta Pardubický kraj a Jihočeský kraj, stejnou měl Zlínský kraj. V celé ČR nezaměstnanost v srpnu zůstala na červencových 3,8 procenta.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky úřad práce, ČR, Královéhradecký, kraj, statistika, nezaměstnanost, úřad, práce, serpen, Královéhradecký kraj, Úřad práce České republiky, Česko, okres Rychnov nad Kněžnou, ŠKODA AUTO a.s., okres Trutnov, okres Jičín, Hradec Králové, okres Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nezaměstnanost se v Královéhradeckém kraji zatím nepohnula. V srpnu zůstala na třech procentech  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.