Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

O Hradeckou zdrávku je velký zájem. Letos škola přivítá rekordní počet studentů

Na Hradeckou zdravotnickou školu se do nového školního roku přihlásilo nejvíc studentů od roku 2006. Letos uvítá téměř tisícovku nových absolventů. Škola tak v letošním roce otevřela o jednu třídu navíc, aktuálně nabízí vzdělání v devíti oborech.

„Naplněné jsou i další třídy na Střední i Vyšší odborné škole. Celkem máme letos 929 studentů, což je nejvyšší počet od roku 2006,“ řekla ředitelka školy Soňa Lamichová. Největší zájem byl letos o obor Praktická sestra, škola ale také jako jediná v kraji poskytuje vzdělávání pro nelékařská zdravotnická povolání, jakými jsou zubní technici, farmaceutičtí asistenti, zdravotní laboranti a nově také dětské sestry.

Studenti Hradecké zdrávky nastupují na praxe například ve Fakultní nemocnici Hradec Králové. Někteří z nich dostanou příležitost v podobě zahraničních stáží. Během koronavirové krize pomáhala řada z nich v nemocnicích a sociálních zařízeních v celém Královéhradeckém kraji.

Ohodnoť článek

Foto ZŠHK

Štítky zdravotnická, škola, Hradec Králové, student, školní, rok, zájem, studium, praxe, stáž, Fakultní nemocnice Hradec Králové, koronavirová krize, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O Hradeckou zdrávku je velký zájem. Letos škola přivítá rekordní počet studentů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.