Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Bývalý Mercuryho komorník Freestone získal české občanství. Převzal si ho na krajském úřadě v Hradci Králové

Na krajském úřadě v Hradci Králové si dnes převzal české občanství bývalý komorník zpěváka Freddieho Mercuryho Peter Freestone. Pětašedesátiletý Freestone žije v Česku už devatenáct let, z toho posledních 5 let na Královéhradecku v obci u Třebechovic pod Orebem.

Občanství si dnes Freestone oficiálně převzal spolu s dalšímu úspěšnými žadateli o české občanství z kraje. České občanství uděluje ministerstvo vnitra.

„Tato nádherná země ke mně přirostla spolu s úžasnými lidmi. Děkuji České republice za to, že mě přijala. V Čechách jsem doma, mám tady dobré kamarády. Je tady úžasná hudební scéna. Jsou zde nejlepší muzikanti," řekl Peter Freestone při převzetí občanství. Jestli si ponechá i to britské, zatím není rozhodnutý.

Peter Freestone byl jako garderobiér britského Královského baletu, teprve později se stal osobním tajemníkem Freddieho Mercuryho, se kterým spolupracoval až do zpěvákovy smrti v roce 1991. Před čtyřmi lety se jako spoluautor podílel na vzniku libreta pro baletní inscenaci Queen - The Show Must Go On.

Freestone se jako poradce podílel na vzniku divácky velmi úspěšného amerického filmu Bohemian Rhapsody, který byl o rockové kapele Queen. Tvůrcům přibližoval život kapely i svého blízkého přítele a zpěváka Freddieho Mercuryho. Film měl v kinech premiéru v roce 2018.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook.com/peterfreestoneofficial

Štítky Peter Freestone, Queen, Freddie Mercury, české občanství, Královéhradecký kraj, Hradec Králové, Česko, Třebechovice pod Orebem, Ministerstvo vnitra České republiky, Královský balet, krajský úřad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bývalý Mercuryho komorník Freestone získal české občanství. Převzal si ho na krajském úřadě v Hradci Králové  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.