Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Hradec Králové bude mít příští rok nejlevnější plyn od roku 2012

Město Hradec Králové a jeho organizace zaplatí v roce 2021 za plyn nejnižší částku od roku 2012, kdy plyn město začalo nakupovat v aukci na komoditní burze. V roce 2021 bude město v maloodběru platit 383 korun za jednu megawatthodinu (MWh) plynu, zatímco letos to je 566 korun a v roce 2012 to bylo 704 korun.

Plyn město na burze nakupuje pro svých 37 městských organizací s 96 odběrnými místy. Jde například o školy, dopravní podnik, technické služby, divadla či knihovnu. Roční spotřeba u nich je těměř 8000 MWh plynu. Celkem by město a jeho organizace za plyn v roce 2021 měly zaplatit necelé tři miliony korun, zatímco před osmi lety to bylo více než 4,5 milionu korun.

Současné příznivé ceny plynu na burzovním trhu chce město využít a hodlá si na burze nakoupit plyn i na roky 2022 a 2023. "Předpokládáme zhruba stejné objemy spotřeby i počty odběrných míst. Díky aukci bychom měli dosáhnout opět velmi výhodné ceny," věří náměstkyně primátora pro ekonomiku Monika Štayrová (ANO).

Dosavadní aukční nákupy plynu město dělalo na Českomoravské komoditní burze Kladno. Pro nákup plynu na roky 2022 a 2023 chce využít služeb burzy Power Exchange Central Europe.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, plyn, Hradec Králové, burza, Monika Štayrová, ANO 2011, Českomoravská komoditní burza Kladno, POWER EXCHANGE CENTRAL EUROPE

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové bude mít příští rok nejlevnější plyn od roku 2012  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.