Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Rekonstrukce pěší zóny v Trutnově má skončit do konce června 2021

Oprava pěší zóny v Horské ulici v centru Trutnova by měla být hotova do konce června příštího roku. Vyjít má na 44 milionů korun. Rekonstrukce je rozdělena do dvou etap. První započala zkraje července a týká úseku od Krakonošova náměstí po Svatojanské náměstí. V druhé etapě se opraví navazující úsek podél obchodního domu Máj k náměstí Republiky.

„První etapa by měla skončit do podzimu, pak bude záležet na počasí. Pokud by byla typická zima, udělala by se přestávka. Pokud bude zima mírná, pojede se přes ní. Ve hře jsou zatím obě varianty," řekla mluvčí radnice Michaela Dědková.

Stavbaři vydláždí pěší zónu žulovou dlažbou, přibude tu nové veřejné osvětlení, lavičky, vysadí se zeleň a zřízeny budou i zóny pro chodce a zásobování. Na Svatojánském náměstí vznikne nový vodní prvek a obnoví se část historického vodního náhonu.  

V současné době je kvůli opravě dočasně uzavřeno malé parkoviště u cyklověže vedle autobusového nádraží. Až do května 2021 bude sloužit jako zázemí stavby. „Hledali jsme plochu, která nebude daleko od pěší zóny a zároveň bude přístupná větší stavební technice. Bohužel jsme dočasně museli obětovat parkoviště vedle cyklověže, jelikož jde o ideální místo v centru města," uvedl vedoucí odboru rozvoje města Miroslav Franc.

Řidiči ale mohou svá auta zaparkovat i nadále na sousedním parkovišti u okresního soudu, také za pivovarem, vedle areálu střediska volného času nebo v garážích pod společenským centrem Uffo.

Rekonstrukce trutnovské pěší zóny je druhou největší letošní investicí města. Tou první byla více jak rok trvající oprava bazénů a celého areálu koupaliště, která skončila na konci června a vyšla na 74,5 milionu korun.

Ohodnoť článek

Foto Město Trutnov

Štítky Trutnov, oprava, Horská ulice, pěší zóna, Svatojánské náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce pěší zóny v Trutnově má skončit do konce června 2021  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.