Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Výsledky testů na koronavir v domě seniorů U Biřičky jsou negativní

Všech 83 testů na covid-19 v hradeckém Domově U Biřičky je negativních. Nákaza koronavirem se nedávno potvrdila u jedné pracovnice tohoto domova důchodců. Domov je v karanténě. Další vlna testování se uskuteční zkraje příštího týdne.

Včera bylo otestováno 54 klientů a 29 zaměstnanců domova důchodců. „Druhá vlna testování proběhne přibližně za čtyři dny," řekla mluvčí Královéhradeckého kraje Sylvie Adamcová. Včera proběhlo testování v prvním patře, kde se nakažená pracovnice pohybovala. V domově platí nadále zákaz návštěv a vycházení.

Zaměstnankyně byla testována na koronavir v pondělí na základě příznaků nemoci.

Domov U Biřičky je největší zařízení svého druhu v kraji, má kapacitu 340 klientů a pracuje tu 240 zaměstnanců.

V poslední době se potvrdila nákaza koronavirem v Královéhradeckém kraji také u jedné pracovnice v krajském Domově důchodců v Černožicích na Královéhradecku. Při opakovaných testech se ale nákaza neprokázala u žádného z klientů. I přesto, že se covid-19 objevil v několika firmách a institucích v kraj, komunitní šíření nákazy se neprokázalo. Vždy šlo o jednotlivce a kontakty se podařilo vytrasovat.

Královéhradecký kraj patří i nadále k jednomu z nejméně zasažených regionů v ČR. Za dobu pandemie bylo v kraji zjištěno 410 potvrzených nákaz. Vyplynulo z dnes zveřejněných dat ministerstva zdravotnictví.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jesenická nemocnice

Štítky test, koronavir, domov seniorů, U Biřičky, Hradec Králové, výsledky, COVID-19, domov pro seniory, Domov U Biřičky, Královéhradecký kraj, infekční onemocnění, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Česko, Černožice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výsledky testů na koronavir v domě seniorů U Biřičky jsou negativní  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.