Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

I přes vysoké teploty je voda v Královéhradeckém kraji čistá. I přesto bychom měli být opatrní

Voda ve většině koupališť v Královéhradeckém kraji je vhodná ke koupání. Výsledky rozborů vzorků vody odebraných ve 33. týdnu v pondělí 10. srpna ukázaly na zhoršenou kvalitu vody jen na koupališti Dolce u Trutnova a v přírodním koupališti Vrchlabí - Vejsplachy, kde by se lidé měli po koupání osprchovat čistou vodou.

V tomto týdnu dělali hygienici rozbory také na Stříbrném rybníku v Hradci Králové, na koupalištích Mladé Buky - Sejfy a Tyršově koupališti ve Dvoře Králové, tam byla voda v pořádku.

"V tomto týdnu jsme obdrželi ještě výsledky rozborů vzorků vody odebraných 4. srpna z koupaliště Wake Park Plačice, Rychnov nad Kněžnou - Včelné, Sobotka, Mladějov - Zelené údolí a Třebnouševes, na základě kterých byla kvalita vody hodnocena jako vhodná ke koupání," uvedla dnes mluvčí krajské hygienické stanice Veronika Krejčí.

Také na sezonních umělých koupalištích v Královéhradeckém kraji je voda ke koupání vyhovující.

Hygienici upozorňují na to, že u koupališť ve volné přírodě, nádrží a koupacích oblastí nelze vyloučit změnu v jakosti vody v důsledku přívalových srážek a možných splachů z okolí. Hygienici sledují kvalitu vody jen na vodních plochách uvedených na svých webových stránkách. Na ostatních není kvalita vody monitorována, a koupání je tam tak na vlastní nebezpečí.

Autoři | Foto www.khsjih.cz

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Královéhradecký, koupání, Královéhradecký kraj, Trutnov, Vrchlabí, Dolce, Krajská hygienická stanice, Hradec Králové, Dvůr Králové nad Labem, Mladé Buky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

I přes vysoké teploty je voda v Královéhradeckém kraji čistá. I přesto bychom měli být opatrní  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.