Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Instagram spouští sdílení videí podobné TikToku. Služba funguje od minulého týdne

Americká internetová společnost Facebook spouští ve Spojených státech a desítkách dalších zemí službu pro sdílení krátkých videí. Nová služba s označením Reels je obdobou čínské aplikace TikTok, které nyní v USA hrozí zákaz.

Facebook spouští službu Reels jako součást své populární aplikace pro sdílení fotografií Instagram. Již v roce 2018 službu Reels testoval v Brazílii a následně také ve Francii, Německu a Indii, napsala agentura Reuters.

Podobně jako aplikace TikTok umožňuje služba Reels uživatelům nahrávat krátká videa a doplňovat je různými vizuálními efekty a hudbou. Šéf společnosti TikTok Kevin Mayer kvůli tomu označil službu Reels za okopírovaný produkt.

Prezident Donald Trump nedávno pohrozil, že aplikaci TikTok v USA zakáže. Zdůvodňuje to obavami, že čínské vlastnictví firmy představuje riziko pro národní bezpečnost, protože čínská vláda tak podle něj může získávat informace o amerických občanech.

O převzetí aktivit TikToku ve Spojených státech nyní jedná americký softwarový gigant Microsoft. Transakce by měla umožnit pokračování provozu TikToku v USA. Trump dal Microsoftu čas na dohodu do 15. září, jinak hodlá TikTok zakázat.

Instagram spustil funkci Reels minulý týden

Na Instagramu je služba Reels zhruba týden. I zde funguje na podobném principu jako TikTok. Uživatelé dostanou příležitost vytvářet 15sekundová videa plná filtrů, efektů či hudby dostupné v databázi.

Algoritmus funkce funguje na odlišném principu než u ostatních příspěvků. Klasické příspěvky Instagram zobrazuje podle toho, co se uživatelům líbí a co si prohlíží. Reels videa se zobrazují podle toho, co je nejpopulárnější ve světě.  Aktuálně je funkce dostupná zhruba v 50 zemích světa.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Facebook, Instagram, TikTok, sociální, sítě, internet, aplikace, telefon, USA, svět, Reels, novinka, služba, konkurence, Meta Platforms, Donald Trump, Microsoft, Kévin Mayer, Německo, Francie, Indie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Instagram spouští sdílení videí podobné TikToku. Služba funguje od minulého týdne  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.