Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

V domově důchodců U Biřičky má jedna z pracovnic koronavir

Pozitivní test na covid-19 byl potvrzen u pracovnice domova seniorů Domova U Biřičky v Hradci Králové. Zařízení je v karanténě. Domov U Biřičky je největší zařízení svého druhu v kraji. V tomto týdnu by měli absolvovat testy na koronavir lidé, kteří přišli s nakaženou ženou do kontaktu.

Domov seniorů U Biřičky má přibližně 330 klientů a 210 pracovníků. „V tuto chvíli nevíme, kde se pracovnice nakazila. Máme indicie, že mohla být v kontaktu s osobou, která byla na té nechvalně proslulé mega-kýbl party v Chorvatsku. Není to ale zatím potvrzené. Připravuje se seznam pracovníků i klientů, kteří se mohli s ní dostat do kontaktu," řekl hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán (ČSSD).

Podle hejtmana byla zaměstnankyně otestována na covid-19 včera na základě příznaků nemoci. ,,Drobné příznaky měla, proto byla otestována. Hygiena trasuje další její kontakty,” řekl hejtman.

V Královéhradeckém kraji se v poslední době potvrdil výskyt koronaviru v několika firmách a institucích. Mimo jiné i v krajském Domově důchodců v Černožicích na Královéhradecku nebo v krajské nemocnici v Trutnově. Jednalo se o jednotlivce. V Královéhradeckém kraji do současné doby nebylo zaznamenáno plošné šíření nákazy. V Domově důchodců v Černožicích nebyla nákaza prokázána u žádného z klientů.

Královéhradecký kraj patří v Česku stále k těm méně zasaženým. A to i přesto, že počet potvrzených nákaz koronavirem v posledních dnech roste.

Ohodnoť článek

Foto kralovehradeckykraj.eu

Štítky Domov důchodců, Domov U Biřičky, koronavir, pracovnice, příznaky, Královéhradecký kraj, COVID-19, domov pro seniory, Hradec Králové, infekční onemocnění, Jiří Štěpán, Chorvatsko, ČSSD, Černožice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V domově důchodců U Biřičky má jedna z pracovnic koronavir  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.