Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Česko-polská Hřebenovka mění svůj vzhled. Kraj chce opravit další čtyři rozhledny

Práce na Česko-polské Hřebenovce nejsou zdaleka u konce. Rozhledna ve Velké Deštné sice stojí, ale Královéhradecký kraj chce pokračovat v rekonstrukcích a zkrášlování dalších rozhleden. Na projekt je vyčleněno zhruba 90 milionu korun. Páteří Hřebenovky je 11 nových nebo obnovených rozhleden. Zatím poslední dokončené se slavnostně otevřou v srpnu.

Královéhradecký kraj zatraktivní celkem čtyři nové rozhledny. Po rozhledně na Velké Deštné, která je nominována v soutěži Stavba roku Královéhradeckého kraje, se návštěvníkům otevřely také rozhledny v Olešnici v Orlických horách a ve Vysoké Srbské. Na Novém Hrádku pokračuje montáž nové rozhledny na tubus bývalé větrné elektrárny.

„Na předfinancování projektu na výstavbu rozhledny na Feistově kopci poskytl Královéhradecký kraj obci Olešnice v Orlických horách v loňském roce půjčku ve výši tři miliony korun,“ řekl hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán (ČSSD).

Projekt Česko-polská Hřebenovka – východní část navazuje na předchozí česko-polské projekty, v rámci kterých již bylo několik rozhleden, vyhlídkových míst a informačních center postaveno. „Jedná se třeba o rozhledny Žernov, Čáp u Teplic nad Metují, Na Signálu u Horní Radechové, Eliška u pevnosti Stachelberg, vyhlídkové místo v Broumově nebo o informační centra v Broumově, ve Vrchlabí nebo na Kuksu,“ říká radní kraje Pavel Hečko (ČSSD).

Celkový rozpočet na zatraktivnění Česko-polské Hřebenovky počítá s částkou přes 3,5 milionu eur, tedy něco kolem 90 milionu korun.

Ohodnoť článek

Foto Lucie Solovicová | Zdroj Královéhradecký kraj

Štítky rozhledna, hřebenovka, Česko-polská, projekt, Královéhradecký, kraj, finance, turismus, východní, plán, zhodnocení, souhrn, Královéhradecký kraj, ČSSD, Olešnice v Orlických horách, Jiří Štěpán, Stavba roku, Nový Hrádek, Pavel Hečko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česko-polská Hřebenovka mění svůj vzhled. Kraj chce opravit další čtyři rozhledny  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.