Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Šíření nemoci ve společnosti Teleflex se nepotvrdilo. Nikdo ze zaměstnanců v karanténě nakažený není

Minulý týden informovala Hradecká Drbna o jednom potvrzeném případu COVID-19 ve společnosti Teleflex v Hradci Králové. Podle informací Krajské hygienické stanice Královéhradeckého kraje skončilo v karanténě deset zaměstnanců. Ani jeden z nich nebyl při testování pozitivní.

První kolo testovaných zaměstnanců v karanténě prokázalo, že se šíření nemoci ve společnosti podařilo zastavit včas. Zaměstnance čeká ještě druhé kolo na konci povinné domácí karantény. Pokud budou i tyto testy negativní, mohou se vrátit do práce.

Podle vyjádření společnosti platí přísná bezpečnostní a hygienická opatření. „Společnost, která zaměstnává a dává práci zhruba 800 lidem v regionu však nemůže ovlivnit pohyb a chování zaměstnanců mimo firmu – zde společnosti, stejně jako jiným institucím či podnikům, nezbývá nic jiného než se spoléhat na adekvátní a odpovědné chování svých zaměstnanců,“ řekl ředitel Teleflexu v Hradci Králové Pavel Háněl.

Počet nakažených v Královéhradeckém kraji stoupl

Za poslední týden počet nakažených v Královéhradeckém kraji stoupl zhruba o 40. To je nejvyšší nárůst od začátku července. "Část případů je importována ze zahraničí nebo z jiných krajů, další příčinou je předání nákazy v rámci rodiny nebo firmy. Oproti dřívější době přibývá případů u mladých lidí, kdy nacházíme souvislost s nejrůznějšími hromadnými akcemi," řekla mluvčí hygieniků Veronika Krejčí.

Krajská hygienická stanice Královéhradeckého kraje používá ke sčítání nemocných jinou metodiku, čísla se tak mohou lišit. Podle aktuálních informací hygieniků je dnes v kraji 59 nemocných. Nejvíce na Hradecku, zde je potvrzeno 26 případů. Nejméně pozitivních případů je na Trutnovsku.

Za poslední týden se COVID-19 objevil i v dalších institucích. Jeden potvrzený případ hlásil například úřad Královéhradeckého kraje a také magistrát v Hradci Králové, odtud skončilo šest lidí v karanténě. Potvrzení nemoci COVID-19 je i na krajské pobočce Ředitelství silnic a dálnic nebo mezi zaměstnanci domova pro seniory v Černožicích.

Ohodnoť článek

Foto Teleflex

Štítky koronavirus, COVID-19, Hradec Králové, Královéhradecký, kraj, Teleflex, ŘSD, Černožice, magistrát, úřad, karanténa, testování, počet, nomoc, Královéhradecký kraj, nemoc, Krajská hygienická stanice, Drbna.cz, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šíření nemoci ve společnosti Teleflex se nepotvrdilo. Nikdo ze zaměstnanců v karanténě nakažený není  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.