Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Voda v Královéhradeckém kraji je v pořádku. Přesto kvůli aktuální situaci hygienici nabádají k opatrnosti

Voda ve většině koupacích oblastí v Královéhradeckém kraji je vhodná ke koupání. Výsledky rozborů vzorků vody odebraných v 31. týdnu v pondělí 27. července ukázaly na zhoršenou kvalitu vody jen na koupališti Dolce u Trutnova a přírodním koupališti Vrchlabí - Vejsplachy, kde by se lidé měli po koupání osprchovat čistou vodou.

V tomto týdnu dělali hygienici rozbory také na Stříbrném rybníku v Hradci Králové, na koupalištích v Teplicích nad Metují, Mladé Buky - Sejfy a Tyršově koupališti ve Dvoře Králové, všude byla voda v pořádku. "Také na sezonních umělých koupalištích v Královéhradeckém kraji je voda ke koupání vyhovující," uvedla mluvčí krajské hygienické stanice Veronika Krejčí.

Hygienici minulý 30. týden zkontrolovali vodu v Oborském rybníku u Jinolic na Jičínsku, ve Stříbrném rybníku v Hradci Králové, vodní nádrži Rozkoš u České Skalice, koupalištích Dachova u Hořic a Wake Parku v Plačicích u Hradce Králové, i tam byla voda vyhovující. Jen v Jinolicích a na Stříbrném rybníku byla zaznamenaná horší průhlednost vody pod jeden metr a zvýšená koncentrace chlorofylu.

V souvislosti s epidemií COVIDU-19 hygienici lidem doporučují průběžně sledovat vývoj epidemiologické situace a aktuální pravidla pro návštěvy koupališť. "Nelze vyloučit jejich změnu ani v průběhu letní koupací sezony," upozornili hygienici.

Hygienici upozorňují na to, že u koupališť ve volné přírodě, nádrží a koupacích oblastí nelze vyloučit změnu v jakosti vody v důsledku přívalových srážek a možných splachů z okolí. Hygienici sledují kvalitu vody jen na vodních plochách uvedených na svých webových stránkách. Na ostatních není kvalita vody monitorována, a koupání je tam tak na vlastní nebezpečí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Královéhradecký, Královéhradecký kraj, koupání, rybník, Hradec Králové, Trutnov, Vrchlabí, Dolce, Krajská hygienická stanice, Dvůr Králové nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Voda v Královéhradeckém kraji je v pořádku. Přesto kvůli aktuální situaci hygienici nabádají k opatrnosti  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.