Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Africké safari je Evropským unikátem. Do konce prázdnin si ho mohou lidé prohlédnou za soumraku

Sari Park ve Dvoře Králové nad Labem každý den pořádá unikátní noční projížďky po Africkém safari. Ze dvou autobusů mohou návštěvníci v netradičním čase vidět stovky afrických zvířat včetně žirafy, psů hyenových nebo zeber.

Africké safari ve Dvoře Králové se v roce 2017 stalo českou kulturní památkou.

„Tahákem je i trojice mláďat kriticky ohrožených oslů somálských, pět malých vodušek červených, desítky mladých antilop losích a další,“ řekla mluvčí zahrady Markéta Grúňová. Po celý srpen bude večerní safari fungovat denně, v září jen v pátek a sobotu.

Oba Safaribusy vyjíždějí vždy od hlavní brány do safari parku. První ve 20:00, druhý o hodinu později. Samotná projížďka pat trvá zhruba hodinu.

„Není lepší čas, kdy zvířata pozorovat. Na večer ožívají a hledají potravu. To, co zrovna dělají, společně se zajímavostmi z jejich života v safari parku i volné přírodě, přiblíží odborný průvodce, který vše zajímavé komentuje. Pro veliký zájem vyjíždí dva Safaribusy za večer,“ popisuje ředitel Safari Parku Dvůr Králové Přemysl Rabas.

Ohodnoť článek

Foto Safari Park Dvůr Králové nad Labem

Štítky safari, park, projížďka, noc, výlet, kultura, léto, zoo, zvířata, Dvůr Králové, Dvůr Králové nad Labem, Přemysl Rabas, ZOO Dvůr Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Africké safari je Evropským unikátem. Do konce prázdnin si ho mohou lidé prohlédnou za soumraku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.