Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V Královéhradeckém kraji platí varování před požáry. Teploty dnes mírně klesnou

V celém Královéhradeckém kraji stále platí varování před vznikem požárů. Z informací meteorologů není jasné, kdy opatření skončí. Varování mělo původně platit do včerejšího dne, bylo však prodlouženo na neurčito. V přírodě bychom tak neměli rozdělávat ohně a zapomenout musíme například i na lampiony štěstí nebo ohňostroje.

„Varování před požáry bude v platnosti do odvolání. "Významnější srážky, které by nebezpečí zmírnily, na severozápadě a západě Čech neočekáváme minimálně do konce týdne," uvádí meteorologové. Podobná situace platí i pro východní Čechy a Královéhradecký kraj. Pršet by podle aktuální předpovědi nemělo minimálně do soboty.

Během dnešního dne naměříme na některých místech od 24 do 27 stupňů, to vše s jasnou nebo polojasnou oblohou. Během následujících dní se pak teploty opět dostanou o trochu výš. V pátek a během první poloviny víkendu můžeme opět naměřit až tropickou třicítku.

Během včerejšího dne padl teplotní rekord. V Dobřichovicích u Prahy se teplota vyšplhala na 35,6 stupňů.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky horko, teploty, varování, meteorologové, královéhradecký, kraj, předpověď, rekord, požár, srážky, Královéhradecký kraj, Česko, Východní Čechy, Praha, Dobřichovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Královéhradeckém kraji platí varování před požáry. Teploty dnes mírně klesnou  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.