Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na Stezku korunami stromů Krkonoše letos vyrazilo méně lidí. Přišla zhruba o 20 tisíc turistů

Stezku korunami stromů Krkonoše u Janských Lázní na Trutnovsku za první pololetí letošního roku navštívilo přes 70.000 návštěvníků, meziročně je to pokles asi o 20.000 lidí. Důvodem byla především vynucená provozní přestávka kvůli koronaviru. Stezka je otevřena celoročně.

"Vzhledem k poklesu návštěvnosti došlo samozřejmě k propadu tržeb. Za leden až duben to bylo o 39 procent," uvedla pro řekla jednatelka společnosti Stezka korunami stromů Krkonoše Marie Jarkovská.

Stezka po více než měsíc a půl trvající koronavirové pauze otevřela 1. května. Zatímco nyní stezka zaznamenává mírný nárůst návštěvnosti, situace se začala po znovuotevření zlepšovat jen velmi pozvolna.

"V květnu a červnu byly ve srovnání s loňským rokem návštěvnosti nižší. Začátkem července odpovídaly návštěvnosti loňskému roku a nyní se můžeme těšit i mírnému nárůstu, a to asi o deset procent," sdělila Jarkovská.

Vyšší zájem turistů v letních měsících by podle ní mohl zmírnit propad v jarních tržbách krkonošské atrakce. "Vzhledem k tomu, že náš provoz je celoroční, tak celkový výsledek může ovlivnit i mimosezona. Situace kolem covid-19 se mění každým dnem, a tak nelze nic odhadovat ani očekávat," uvedla pro Jarkovská.

Stezka korunami stromů návštěvníkům nabízí například naučné centrum v podzemí dřevěné, 45 metrů vysoké rozhledny, které představuje spletitý kořenový systém stromů. Od června zdobí areál stezky několikatunový dřevěný nosorožec s mládětem, tento prvek má pomoci vzájemné propagaci stezky a ZOO Dvůr Králové, které jsou od sebe vzdálené 34 kilometrů.

Stezka je v provozu od července 2017. Loni na ni zavítalo více než 300 tisíc turistů a stala se tak třetím nejnavštěvovanějším turistickým cílem v Královéhradeckém kraji, po ZOO Dvůr Králové nad Labem a kabinovou lanovkou z Pece pod Sněžkou na Sněžku. V roce 2018 získala stezka cenu Stavba roku Královéhradeckého kraje.

Autoři | Foto Stezka korunami stromů Krkonoše

Štítky rekreace, turistika, příroda, Krkonoše, Janské Lázně, okres Trutnov, Stezka korunami stromů, ZOO Dvůr Králové, Královéhradecký kraj, koruna stromu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Stezku korunami stromů Krkonoše letos vyrazilo méně lidí. Přišla zhruba o 20 tisíc turistů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.