Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V areálu kempu Stříbrný rybník vznikne fitpark pro seniory

Hradec Králové v červnu opět získal titul Obec přátelská seniorům, s tím také přišla finanční dotace ve výši dvou milionů korun. Část peněz teď radnice využije na stavbu nového fitparku s workoutovými prvky. Ten by měl do listopadu vyrůst v areálu kempu Stříbrný rybník.

„Jakmile jsme dotaci ve výši dvou milionů obdrželi, začali jsme s přípravou plánovaných projektů,“ říká náměstek Martin Hanousek (Zelení). Samotný fitpark bude mít 17 prvků určených nejen pro seniory, ale i další širokou veřejnost. Mezi nimi budou například balanční desky a kladina, nakloněný žebřík, hrazdy nebo lodní lano.

„Nyní po schválení radou města bude třeba ještě vyřešit veškeré náležitosti spojené s podpisem smlouvy. Stavební práce na novém fitparku by měly být zahájeny po prázdninách,“ pokračuje Hanousek. Veškeré práce za 600 tisíc korun chce magistrát stihnout do konce listopadu tohoto roku.

Kromě Stříbrného rybníku se mají podobné prvky objevit i v okrajových částech Hradce Králové. Technické služby některé z nich nainstalují například na Slezské Předměstí, Nový Hradec Králové nebo do Malšovic.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky cvičení, senior, areál, kemp, Stříbrný, rybník, Hradec Králové, veřejnost, fitpark, workout, sport, Martin Hanousek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V areálu kempu Stříbrný rybník vznikne fitpark pro seniory  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.