Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

KAM O VÍKENDU: Za jídlem, na kolo, do kina i Afriky

Ať už během víkendu vyjedete v Královéhradeckém kraji kamkoli, prakticky všude narazíte na program pro celou rodinu. Ať už je to Africký víkend v Safari Parku ve Dvoře Králové nad Labem, Nábřeží gurmánů v Hradci Králové nebo cyklistický závod v Hořičkách. Redakce Hradecké Drbny připravila seznam nejzajímavějších akcí na tento víkend.

Africký víkend v Safari Parku ve Dvoře Králové nad Labem

Africký týden v zoologické zahradě ve Dvoře Králové odstartoval už v pátek 17. července. Hlavní program je však v plánu právě dnes. Kromě afrických hudebních představení budou moct návštěvníci podpořit neziskové organizace, zakoupit si pravé africké ovoce, či podpořit záchranu největší antilopy na světě.

Během Afrického týdnu je celý víkend ve vesničce Tiebélé připravená i africká kuchyně. Program je zároveň spojen s výstavou fotografií průkopníka českého cestovatelství Stanka Vráze. Po hlavním programu pak mohou lidé vyzkoušet noční safari, to je v plánu od 20:00 do 21:00.

Hradecké nábřeží gurmánů v Hradci Králové

Hradecké nábřeží gurmánů je v Hradci Králové tradiční akcí konající se na Smetanově nábřeží. Návštěvníci tu ochutnají České i zahraniční speciality, moderní gastronomické pochoutky, české regionální a farmářské potraviny.

Součástí Hradeckého nábřeží gurmánů je letos i Chilli festival Mechov, ten oficiálně zahájí chilli sezonu v regionu. V programu jsou nadále i hudební koncerty, loutková divadla, míchání koktejlů a ochutnávky piva.

Letní kino Bojiště Trutnov

Na Bojišti v Trutnově tento víkend pokračuje program letního kina. Tentokrát je v plánu snímek IKARIE XB1, ten se začne promítat v sobotu od 21:00. Jde o film natočený v roce 1963, ten vypráví o vzdálené budoucnosti v roce 2163.

Promítá se i za špatného počasí. Organizátoři jsou schopni zajisti deky, popřípadě i deštníky. V areálu bude během promítání k dispozici i občerstvení.

Žernovský bajk ROAD v Hořičkách

Jde o první ročník silničního cyklistického závodu, který se jede v rámci tradičního Dobrušského poháru, tentokrát na Hořičkách. Pro téměř 150 cyklistů bude připraven 15 kilometrů dlouhý okruh přes Světlou pod Hořičkami, Vestec, Chvalkovice a Brzice.

Startovat se bude u Heřmanského dvora v neděli dopoledne v 10:00 ve dvou po sobě jdoucích vlnách. Hlavní kategorie jede 4,5 okruhu, tedy přes 70 km, veteráni a ženy jedou 3,5 okruhu.

Prohlídka města po stopách Josefa Gočára v Hradci Králové

Letos je to 140 let od narození významného architekta, který vtiskl Hradci Králové jeho konkrétní podobu. V neděli od 16 hodin je tak možné projít Gočárův okruh a připomenout si jaké architektonické skvosty nesou jeho jméno.

Muzejní staročeské trhy v Novém Městě nad Metují

V sobota 18. července se v Novém Městě nad Metují na u městského muzea konají Muzejní staročeské trhy. Připravené jsou ukázky řemesel a dovedností, rukodělné dílničky pro děti i občerstvení. Trhy začínají v devět dopoledne a trvají až do 17:00

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky víkend, akce, kultura, zoo, jídlo, rodina, děti, volno, nápad, vyrazit, kam, Královéhradecký kraj, Hradec Králové, Hořičky, Afrika, Dvůr Králové nad Labem, ZOO Dvůr Králové, kino, Drbna.cz, Josef Gočár, Trutnov, Nové Město nad Metují

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KAM O VÍKENDU: Za jídlem, na kolo, do kina i Afriky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.