Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V hradeckém kraji se lyžuje v několika areálech v Krkonoších a Orlických horách

V Královéhradeckém kraji se nadále lyžuje v několika areálech v Krkonoších a Orlických horách. O víkendu by mělo být v provozu středisko Špindlerův Mlýn a ve SkiResortu Černá hora - Pec areály Pec pod Sněžkou a Černá hora. V Orlických horách by měl být otevřený areál v Říčkách a také Šerlišský Mlýn. Na Velikonoce počítá s provozem většina těchto středisek. V Říčkách rozhodnou o velikonočním provozu o víkendu. Ostatní střediska v kraji zimní sezonu ukončila. Velikonoční pondělí letos připadá na 10. dubna.

V největším krkonošském středisku Špindlerův Mlýn se stále lyžuje v areálech Medvědín, Horní Mísečky, Hromovka a Svatý Petr. "Od pondělí bude v provozu jen svatopetrská strana a tak pojedeme až do Velikonoc," řekl mluvčí Skiareálu Špindlerův Mlýn Adam Svačina.

Ve SkiResortu Černá hora - Pec se dnes lyžuje ve třech areálech, a to na Černé hoře, v Peci pod Sněžkou a v Malé Úpě. Sezona v areálu Malá Úpa, ale dneškem skončí, řekl ČTK Martin Buček z maloúpského areálu.

Na Černé hoře jsou otevřené sjezdovky Anděl, Zalomená, Černohorská s dojezdem k dolní stanici kabinové lanovky a Sport na vrcholu Černé hory. V Peci se lyžuje na sjezdovkách Javor, Javořák, Smrk, na Lyžařské, Zahrádkách a Hnědém vrchu. V provozu jsou lanovky Zahrádky, Hnědý vrch, vleky Javor, Javořák, Smrk, Mulda a U lesa. "Pokud to podmínky dovolí, rádi bychom na Černé hoře a v Peci lyžovali až do 10. dubna," uvedla mluvčí SkiResortu Zina Plchová.

Na hřebenech Krkonoš je 80 až 140 centimetrů sněhu a platí druhý stupeň lavinového nebezpečí z pětibodové škály. Na polské straně Krkonoš je sněhu méně. Kvůli silnému větru nebyl dnes v provozu horní úsek kabinové lanovky na Sněžku. Na otevřených sjezdovkách v kraji leží od 15 do 80 centimetrů, převážně technického sněhu.

V Říčkách v Orlických horách se lyžuje na 30 až 60 centimetrech technického sněhu. "Lyžování je stále pěkné, málo lidí. Na víkend ale hlásí déšť, o velikonočním provozu tak rozhodneme v příštích dnech podle aktuálního počasí a návštěvnosti," řekl Petr Kánský ze Skicentra Říčky.

V Orlických horách v Královéhradeckém kraji je stále v provozu také menší areál Šerlišský Mlýn na okraji střediska Deštné. "Areál pojede určitě do neděle, od pondělí do středy by měla být pauza a opět by se mohlo začít lyžovat o velikonočním víkendu, tedy 6. až 10. dubna," řekl Ondřej Hofman z Lyžařské školy Šerlišský Mlýn.

V pátek má být zataženo, od západu déšť, nejvyšší teploty budou i na horách nad nulou.

Ohodnoť článek

Štítky ČR, rekreace, počasí, hory, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V hradeckém kraji se lyžuje v několika areálech v Krkonoších a Orlických horách  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.