Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Se začínajícím jarem přibývá nehod cyklistů. Velkým nešvarem bývá alkohol za řídítky

Například policie na Jičínsku řeší hned dvě dopravní nehody, ke kterým došlo v posledních dnech. V obou případech sehrál roli alkohol. S příchodem jarního počasí policie nabádá cyklisty i řidiče k opatrnosti.

První nehoda se stala na cyklostezce z Jičína. Devětačtyřicetiletý muž jel ve směru na Sedličky. „Při jízdě se však nedržel u pravého okraje komunikace, přejel do protisměrného pruhu, kde se s řídítky střetl s jednasedmdesátiletým cyklistou jedoucím na elektrokole a došlo k pádu obou mužů,“ uvedla na webu mluvčí policistů Eliška Pospíšilová

Pravděpodobný viník dopravní nehody se opakovaně podrobil dechové zkoušce, která prokázala dvě promile alkoholu v dechu. Se zraněním byl převezen do nemocnice.  

Další dopravní nehoda se stala jen o tři hodiny později na silnici první třídy číslo 16 vedoucí z Ohařic ve směru na Osek. Sedmapadesátiletý cyklista nerespektoval dopravní značku a srazil se s osobním vozem Škoda Octavia. „Cyklistovi policisté naměřili 1,47 promile alkoholu v dechu a byl následně převezen se zraněním do nemocnice. Alkohol u řidiče provedenou zkouškou vyloučili,“ dodala mluvčí.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Se začínajícím jarem přibývá nehod cyklistů. Velkým nešvarem bývá alkohol za řídítky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.