Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Je tu třetí pokus, Hradec opět hledá projektanta na zanedbaný podchod v centru

Podchod u Centrálu v Hradci Králové by potřeboval totální rekonstrukci, je to jedna ze zanedbaných částí města. Radnici se dvakrát nepodařilo najít projektanta, teď to zkouší potřetí.

Do předchozích zadávacích řízení se nikdo nepřihlásil, proto je město muselo zrušit. Nyní radnice ještě více zvýhodnila podmínky pro uchazeče, například prodloužila lhůtu pro zpracování projektu. Podmínky na svém včerejším zasedání schválili radní města. Revitalizace podchodu by v případě příznivého vývoje mohla být zahájena zhruba začátkem roku 2025.  Hradecká radnice si v minulosti nechala zpracovat vizualizaci toho, jak by mohl nový podchod vypadat. Jde o takzvanou ideovou studii. 

„Podchod na třídě Karla IV. je v současném stavu nevzhledný a nemoderní. Jeho vzhled pochází ze 70. let, kdy dominovala především funkčnost tohoto prostoru odpovídající vkusu tehdejší doby. Funkčnost podchodu chceme zachovat, ale celý prostor by měl vypadat čistě a působit příjemným vzdušným dojmem,“ popsal v tiskové zprávě náměstek primátorky pro oblast městských investic Lukáš Řádek. Celková revitalizace podchodu počítá, dle již zhotovené návrhové studie, s jiným rozložením dispozic. Změnit by se mělo uspořádání veřejných toalet a kavárna/cukrárna by se měla více otevřít do prostoru. Z podchodu dále zmizí kovové výkladce, nové budou podlahy a stropní svítila. 

Město se nyní chystá vypsat již třetí veřejnou zakázku na projektanta a autorský dozor této akce. Aby radnice zvýšila zájem uchazečů o tuto zakázku, nastavila pro ně výhodnější podmínky. Tou nejzajímavější může být prodloužení lhůty pro dokončení projektové dokumentace na přibližně jeden rok. „Rozhodně nechceme se zahájením této investice otálet, proto vypisujeme vstřícněji pojaté zadávací řízení. Potřebujeme kvalitního projektanta, bez toho teď nelze postupovat dál. Pokud by toto řízení bylo úspěšné a podařilo se nám nějakou společnost vysoutěžit a uzavřít s ní smlouvu, mohli bychom mít projektovou dokumentaci dokončenou v polovině příštího roku. Začátkem roku 2025 by pak, v případě příznivého vývoje, mohla začít samotná rekonstrukce,“ dodává náměstek Řádek.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MMHK

Štítky Hradec Králové, Lukáš Řádek, Karel IV., podchod, projektant

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Je tu třetí pokus, Hradec opět hledá projektanta na zanedbaný podchod v centru  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.