Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V královédvorské nemocnici budou nové moderní sály, kraj pošle víc peněz

Krajští radní schválili navýšení financování výstavby nových operačních sálů v Městské nemocnici Dvůr Králové nad Labem o 12,5 milionu korun. Původní rozpočet investičního záměru za 95 milionů korun se tak zvýší na 107,5 milionu korun.

Kraj za tyto peníze pořídí pro dva operační sály novou zdravotnickou technologii v hodnotě 10 milionů korun a provede další stavební úpravy, díky kterým v areálu nemocnice vzniknou nová parkovací místa.

„Za navýšené finanční prostředky pro provoz nových operačních sálů zakoupíme dva operační stoly s rentgenovými transparentními prvky, které umožní plynulý pohyb rentgenového přístroje od hlavy až po pánev pacienta. Sály také vybavíme laparoskopickou věží. Jedná se o pojízdnou věž, ve které jsou umístěny přístrojové jednotky s nástroji a lékařům umožní proniknou do dutiny břišní z drobného řezu, což pro pacienty znamená kratší dobu léčení a daleko menší zátěž pro organismus,“ upřesnil první náměstek hejtmana Pavel Bulíček odpovědný za krajské investice.

V královédvorské nemocnici vzniknou dva nové operační sály v nástavbě budovy laboratoří, kterou s hlavní budovou propojí nadzemní spojovací krček. V druhém nadzemním podlaží vedle sálů budou prostory sterilizace a provozní zázemí, ve třetím podlaží zase technické zázemí.

Ve spolupráci s městem také vybudujeme účelovou komunikaci včetně nového sjezdu, který bude sloužit pro stavbu na dopravu stavebního materiálu tak, aby nynější hlavní vjezd do areálu mohl v době úprav bez problémů sloužit pacientům a návštěvníkům nemocnice a v budoucnu nemocnici poslouží jako druhý technický výjezd. Odstraníme i stávající dvoupodlažní objekt tzv. okál a na jeho místě celkem vznikne 21 nových parkovacích míst,“ doplnil náměstek Bulíček s tím, že z celkového rozpočtu celé akce za 107,5 milionu korun je nyní prostavěno zhruba 35,5 milionu korun.

Investiční záměr v Městské nemocnici Dvůr Králové nad Labem kraj zahájil v květnu 2022 a dokončení projektu plánuje na srpen 2023. Dvorská nemocnice spolu s náchodskou, trutnovskou, jičínskou a rychnovskou tvoří páteřní síť krajského zdravotnictví. „Významně investujeme do všech našich zdravotnických zařízení, aby spolu s Fakultní nemocnicí Hradec Králové tvořily funkční celek a obyvatelům i návštěvníkům našeho regionu nabídly špičkovou péči na úrovni 21. století,“ ukončil hejtman Martin Červíček.

Ohodnoť článek

Foto Krajský úřad Královéhradeckého kraje

Štítky operační sál, nemocnice, Městská nemocnice Dvůr Králové, Dvůr Králové nad Labem, pacient, Pavel Bulíček, Martin Červíček, Fakultní nemocnice Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V královédvorské nemocnici budou nové moderní sály, kraj pošle víc peněz  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.