Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Destinační společnosti v kraji dostanou celkem 4,9 milionu korun. Peníze dá kraj

Královéhradecký kraj opět navýší finanční příspěvky pro destinační společnosti v regionu. Peníze mohou využít na provoz a také rozvoj cestovního ruchu. V současné době je v našem regionu sedm takových společností. Každá z nich obdrží dalších 315 tisíc.

Peníze bude hejtmanství rozdělovat formou dotace na individuální účet. Všechny prostředky půjdou přímo z krajské pokladny. Jde o destinační společnosti Krkonoše, Podkrkonoší, Český ráj, Hradecko, Broumovsko, Kladské Pomezí a Orlické hory a Podorlicko. Celkem dostanou 4,9 milionu korun.  

„Destinační společnosti mají v systému podpory cestovního ruchu své nezastupitelné místo. Jejich zaměstnanci udržují kontakty s místní samosprávou, mají výborně zmapované spádové oblasti a strategicky se podílí na trvale udržitelném rozvoji turistiky v regionu,“ uvedla v tiskové zprávě náměstkyně hejtmana Martina Berdychová (ODS). 

Ohodnoť článek

Foto Petr Roubíček

Štítky peníze, Královéhradecký kraj, Krkonoše, Český ráj, Orlické hory, Broumovsko, Kladské pomezí, Podkrkonoší, Podorlicko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Destinační společnosti v kraji dostanou celkem 4,9 milionu korun. Peníze dá kraj  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.