Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Rekonstrukce interny a LDN bydžovské nemocnice vyjde na více než sto milionů

Královéhradecký kraj plánuje rozsáhlou investici v nemocnici v Novém Bydžově, která spadá pod Oblastní nemocnici Jičín. Rekonstrukcí za více než 100 milionů korun by měl projít objekt interny a sousední objekt léčebny dlouhodobě nemocných. Novinářům to dnes řekli zástupci vedení kraje. Příslib na financování této akce schválila nedávno rada kraje, hlasovat o něm budou zastupitelé na konci března.

Začátek stavebních prací se předpokládá letos v září, hotovo by mohlo být na jaře 2025. V současnosti se zpracovává projektová dokumentace.

"Na jedné z posledních rad jsme schvalovali investici 100 milionů korun do nemocnice v Novém Bydžově. Byli bychom velmi rádi, abychom do budoucna toto zdravotnické zařízení připravili především pro péči, která je na lůžkách následné péče. K tomu má sloužit i tato rekonstrukce," řekl hejtman Martin Červíček (ODS).

Akce je rozdělena na dvě etapy, které na sebe budou bezprostředně navazovat. Po dokončení první etapy bude část stavby uvedena do předčasného užívání, zároveň ale začne druhá etapa stavebních prací, po jejichž dokončení bude stavba zkolaudována.

"Stavební práce budou probíhat za provozu nemocnice s částečným omezením poskytování zdravotní péče. Předpokládaná doba realizace je minimálně 18 měsíců bez kolaudace, 20 měsíců s kolaudací a zkušebním provozem," řekl mluvčí hejtmanství Dan Lechmann.

Nemocnice Nový Bydžov organizačně spadá pod Oblastní nemocnici Jičín. Oblastní nemocnice Jičín má zhruba 800 zaměstnanců a 500 lůžek.

Podle vedení Královéhradeckého kraje jsou investice do modernizací nemocnic prioritou. V jičínské nemocnici je ve výstavbě multifunkční pavilon za 692 milionů korun. Tento měsíc zahajuje modernizaci a dostavbu za 880 milionů korun nemocnice v Rychnově nad Kněžnou.

Práce na druhé etapě výstavby nových laboratoří za 139 milionů korun v Oblastní nemocnici Trutnov, která navázala na první etapu za 150 milionů, jež skončila na podzim 2020, jsou nyní pozastavené. Stavební firma odstoupila od smlouvy, kraj tak v soutěži bude hledat jinou. "Domluvili jsme se prozatím na vyrovnání za ty práce, které byly provedeny. Ukončíme vzájemnou smlouvou (s firmou) spolupráci, urychleně vypíšeme novou soutěž, předpokládám, že od srpna budeme začínat v nových podmínkách," řekl dnes hejtman.

Kraj má nemocnice v Trutnově, Jičíně, ve Dvoře Králové nad Labem a v Náchodě, pod který spadá i rychnovská nemocnice. Největším zdravotnickým zařízením v regionu je státní Fakultní nemocnice Hradec Králové.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto nemocnice Jičín

Štítky ČR, správa, stavby, nemocnice, Nový Bydžov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce interny a LDN bydžovské nemocnice vyjde na více než sto milionů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.