Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Další on-line podvod stál ženu téměř půl milionu. Chtěla investovat do kryptoměn

V tomto týdnu jsme informovali o tom, že policisté na Náchodsku řešili 15 on-line podvodů v posledních 15 dní. Nyní přišel další. Tentokrát jde o ženu, která si chtěla nechat poradit s investováním do kryptoměn. Nakonec přišla o víc než 400 tisíc korun.

Za posledních 15 dní policie řešila 15 on-line podvodů. Celková škoda se vyšplhala na 1,5 milionu korun

Policie na Náchodsku za posledních 15 dnů přijala oznámení o 15 podvodech na sociálních sítích a v on-line prostředí. Celková škoda za tyto dny se vyšplhala na 1,5 milionu korun. I přes opakované upozornění si lidé na internetu nedávají pozor,...

 

Během léta loňského roku si podvedená žena začala psát s mužem, který ji sliboval hodnocení úspor. Sám se jí ozval. Nejdříve však požadoval, aby si do svého počítače naistalovala aplikaci AnyDesk, která umožňuje vzdálenou správu a přístup k datům.  

„Žena následně zaslala peníze jako vklad, aby však mohla získat své peníze zpět, bylo potřeba dalších investic,“ uvedla na webu policie mluvčí Lucie Kormošová. Pro ty už musela do banky, kde si vzala další půjčky. Nakonec přišla o 400 tisíc. Peníze ji z účtu odešly ve 20 platbách.  

Případ policie vyšetřuje jako podezření ze spáchání trestného činu podvodu. Dopátrat se konkrétních viníků je však v podobných případech nadmíru složité.  

Ohodnoť článek

Foto fancycrave1 | Pixabay

Štítky podvod, okres Náchod, peníze, kryptoměna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další on-line podvod stál ženu téměř půl milionu. Chtěla investovat do kryptoměn  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.