Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Hradecký kraj vypíše nový tendr na dokončení laboratoří v nemocnici Trutnov

Modernizace krajské nemocnice v Trutnově se komplikuje. Práce na druhé etapě výstavby nových laboratoří za 139 milionů korun, která navázala na první etapu za 150 milionů, jež skončila na podzim 2020, jsou nyní pozastavené. Stavební firma odstoupila od smlouvy, kraj tak v soutěži hledá jinou.

"Dodavatel stavby odstoupil od smlouvy, tudíž jsme ve fázi, kdy dojde k vyrovnání a my vypíšeme novou soutěž. Očekávám, že do konce srpna budeme mít nového dodavatele a druhá etapa se opět rozjede," řekl hejtman Martin Červíček (ODS).

Investorem je Královéhradecký kraj, kterému nemocnice patří. V objektu laboratoří se počítá s umístěním také oddělení ambulantní rehabilitace.

Hejtmanství na konci ledna uvedlo, že jsou hotové základy a přízemní část budovy, prostavěno bylo zhruba 20 milionů korun ze 139 milionů. Předpoklad dokončení stavby byl začátek roku 2024. Nový termín dokončení byl měl být zhruba v polovině roku 2024. "Vše bude záviset na vysoutěžení nového dodavatele," řekl mluvčí kraje Dan Lechmann.

V novém třípodlažním objektu se bude nacházet rehabilitace, hematologie a transfuzní stanice. Železobetonová stavba bude provozně navazovat na objekt laboratoří mikrobiologie a imunologie.

V současnosti pokračuje projekční příprava pro stavbu dalšího objektu v areálu trutnovské nemocnice, a to pavilonu urgentního příjmu a JIP za 220 milionů korun. "Do konce roku vysoutěžíme dodavatele a zahájení stavby plánujeme v průběhu příštího roku. Naším cílem je, aby nemocnice v Trutnově dokázala v nejmodernějším provedení provádět akutní péči," uvedl hejtman.

Kraj má nemocnice v Trutnově, Jičíně, ve Dvoře Králové nad Labem a v Náchodě, pod který spadá i rychnovská nemocnice. Největším zdravotnickým zařízením v regionu je státní státní Fakultní nemocnice Hradec Králové.

Ohodnoť článek

Štítky ČR, správa, stavby, nemocnice, Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký kraj vypíše nový tendr na dokončení laboratoří v nemocnici Trutnov  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.