Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Hradecký kraj chce opravit přes 93 kilometrů silnic a 13 mostů. Z rozpočtu vyčlenil 1,7 miliardy korun

Královéhradecký kraj představil investiční projekty do dopravní infrastruktury pro letošní rok. V plánu je opravit 93 kilometrů silnic druhých a třetích tříd. Součástí těchto oprav bude i rekonstrukce 13 mostů. A cena? Celkem 1,7 miliardy korun.

Nejvíce rekonstrukcí v letošním roce odstartuje na Trutnovsku. Půjde o celkem 13 staveb. Kolem Hradce Králové se opraví 13 úseků, osm na Jičínsku a sedm na Rychnovsku a také Náchodsku.  

„Velice mě těší, že i přes všeobecně známá úskalí v celé české ekonomice můžeme v letošní stavební sezoně uskutečnit 47 dopravních staveb za rekordní částku téměř 1,7 miliardy korun,“ potvrdil v tiskové zprávě hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček (ODS). 

Opravy se dočká například silnice třetí třídy Jizbice – Lipí – Náchod. Opravovat se bude i průtah v Lochenicích nebo Hradecká ulice v Opočně. Stavbaři začnou pracovat také na druhé etapě rekonstrukce komunikace z Krňovic přes Běleč do Svinar. V plánu je i archeologický průzkum před stavbou přeložky silnice z Bělovse do Velkého Poříčí. 

V roce 2022 Královéhradecký kraj zahájil opravu či rekonstrukci u celkem 31 dopravních staveb o celkové délce 45 kilometrů a devíti mostů. Z tohoto objemu se 22 projektů podařilo dokončit. Díky tomu se v loňském roce podařilo prostavět přes 1,2 miliardy korun. 

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Královéhradecký kraj

Štítky Královéhradecký kraj, silnice, rekonstrukce, Hradec Králové, okres Trutnov, okres Rychnov nad Kněžnou, okres Jičín, okres Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký kraj chce opravit přes 93 kilometrů silnic a 13 mostů. Z rozpočtu vyčlenil 1,7 miliardy korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.