Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na trutnovské Bojiště se vrací český Woodstock, organizátoři odkrývají karty

Do Trutnova se vrací Open air music festival, český Woodstock se přesouvá z Brna zpátky na Bojiště a konat se bude v polovině srpna. Hudební svátek přilákal do Trutnova tradičně desítky tisíc fanoušků.

Co se delší dobu proslýchalo, se stává skutečností. Známý a nejstarší festival svého druhu TrutnOFF se po sedmi letech vrací z brněnského exilu na svá původní „loviště“, do místa svého vzniku, a to pod hory na trutnovské Bojiště.

V Brně, kde se odehrály jeho poslední dva pandemické a jeden postpandemický ročník, se totiž nová magistrátní koalice rozhodla začít v historickém areálu Na Střelnici stavět. Ve stejné době k návratu organizátory přizval i nový trutnovský starosta. Festival tak po sedmi letech proběhne opět na svém rodném území v tradičním termínu od 17. do 20. srpna. Představí se na něm přes šedesát kapel všech žánrů. Organizátoři také oznamují první vystupující.

Mezi prvními kapelami, které organizátoři oznamují, jsou například Monkey Business, punková legenda Visací zámek či bard bluegrassu, který nedávno vydal vysoce ceněné album, Robert Křesťan s Druhou Trávou. Dalšími jsou hardcoreová skupina Kurtizány z 25. Avenue, šraml s hospodskými popěvky Sketa Fotr, brněnský Vítrholc básníka Karla Škrabala, Band of Heysek se zpěvákem anglického původu Philem Shoenfeltem a špinavě syrovými kořeny v blues nebo polsko-slezská harmonikářka Beata Bocek. Zahraniční kapely oznámí pořadatelé v nejbližších dnech.

Festival by se v podkrkonošském Trutnově měl letos uskutečnit v tradičním areálu i na loukách v jeho těsné blízkosti. Tedy v podobě tak, jak jej znají trutnovští návštěvníci. I zde se však v dohledné době dvou až tří let plánuje nová výstavba. A to i na okraji samotného areálu.

„V Trutnově je po dlouhé době nový starosta, který má třináct zářezů na pažbě návštěv našeho pow-wow. Když jsme se potkali v lokálu, projevil zájem, abychom se vrátili, a pozval nás k sobě. Sedli jsme si i s místostarostou ke stolu a slovo dalo slovu. Bavili jsme se i o možnostech náhradních luk, které byly za minulého starosty určeny k zastavění. Na Bojišti se má rovněž na jaře dokončit rekonstrukce nového hlediště. Na jeho okraji se však bohužel bude do dvou let nově stavět. Naděje je, uvidíme, jaké budou další perspektivy. Snad si areál zachová i do budoucnosti možnosti konání takového festivalu. Vracíme se ke kořenům,“ uvádí zakladatel festivalu Martin Geronimo Věchet.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Trutnov, Hudební festival Woodstock, Brno, festival, Trutnoff

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na trutnovské Bojiště se vrací český Woodstock, organizátoři odkrývají karty  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.