Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Policie řeší opilce za volantem. Jeden naboural pět aut a skončil na záchytce

Policie v Královéhradeckém kraji řeší řidiče pod vlivem alkoholu. Prvním je jednapadesátiletá žena, která nadýchala 2,42 promile. Druhý v Hradci Králové naboural šest vozidel. Dechová zkouška mu prokázala 2,3 promile alkoholu v dechu. Skončil na záchytce.

Žena na sebe upozornila sama, a to svou jízdou. Svědek uvedl, že na trase z Nové Paky do Vrchlabí kličkuje vozidlo Volkswagen. 

„Policisté jeli neprodleně prověřit zmíněnou komunikaci a dále si lustrací poznávací značky vozidla zjistili i jeho majitele a jeho bydliště. Po kontrole adresy v Dolním Lánově si všimli předmětného vozidla a provedli jeho kontrolu,“ uvedla na webu policie mluvčí Šárka Pižlová.  

Orientační dechová zkouška řidičky prokázala 2,42 promile alkoholu v dechu. Druhý den ji policisté oznámili, že je podezřelá ze spáchání přečinu. Může přijít o papíry, dostat pokutu a hrozí ji rok vězení. 

Druhý hříšník se vyznamenal v ulici Na Kotli v Hradci Králové. Když projížděl kolem zaparkovaných aut, do několika z nich narazil. Následně se dal na útěk. „Policisté z pohotovostního a eskortního oddělení, kteří byli na místo vysláni, muže záhy zadrželi a podrobili dechové zkoušce,“ uvedla na webu policie mluvčí Iva Kormošová. Nakonec skončil na záchytné stanici.  

Policie následně zjistila, že řidič svého Peugeotu 206 narazil do čtyř osobních a jednoho nákladního vozu. Způsobil tím škodu za 115 tisíc korun.  

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, záchytka, alkohol, Hradec Králové, Královéhradecký kraj, Volkswagen, Vrchlabí, Nová Paka, Dolní Lánov, nehoda, záchytná, stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie řeší opilce za volantem. Jeden naboural pět aut a skončil na záchytce  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.