Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Návštěvnost skiareálů na východě Čech byla o víkendu průměrná, míň lidí v

V sobotu tolik počasí nepřálo, neděle to vylepšila. O víkendu lyžovaly v Krkonoších a Orlických horách tisíce lidí. Třeba ve Špindlerově Mlýně okolo osmi tisíc lyžařů.

"Návštěvnost o víkendu bych označil jako průměrnou. Dnes je nádherné počasí, a to se promítá i do vyšší návštěvnosti, než jaká byla v sobotu. V sobotu bylo větrno, střídavě oblačno, se sněhovými přeháňkami," řekl dnes Adam Svačina ze špindlerovského skiareálu.

Do východokrkonošského SkiResortu Černá hora - Pec o víkendu vyrazilo zhruba 15.000 lyžařů a výletníků. Ve SkiResortu se lyžuje na více než 43 kilometrech sjezdovek, na sjezdovkách je 30 až 80 centimetrů sněhu.

"Víkendovou návštěvnost ve SkiResortu výrazně ovlivnilo počasí. Zatímco v sobotu bylo velmi větrno a sněžilo, v neděli bylo nádherné slunečné počasí, které si lyžaři užili na čerstvém sněhu," řekla dnes mluvčí SkiResortu Zina Plchová.

Východní Čechy v sobotu zasáhl silný vítr, sněžení bylo intenzivnější na horách. Horská služba v Krkonoších nedoporučovala hřebenové túry. Vítr v sobotu také zastavil oba úseky lanovky na Sněžku.

V Krkonoších platí třetí stupeň lavinového nebezpečí z pětidílné mezinárodní stupnice. Při třetím stupni je lavinové nebezpečí značné a situace je označována za velmi zrádnou. Na hřebenech Krkonoš je 100 až 160 centimetrů sněhu. V Orlických horách na hřebenech je okolo půl metru sněhu. Podle horské služby by v pondělí mohlo klesnout lavinové riziko na druhý stupeň, uvedla na webu.

V Pardubickém kraji se lyžuje také ve středisku v Dolní Moravě na Orlickoústecku. O víkendu tam zavítalo celkem 2900 lyžařů. Podle ředitele rozvoje, obchodu a marketingu horského resortu Dolní Morava Tomáše Drápala šlo o průměrnou zimní návštěvnost.

"V sobotu byla návštěvnost necelých 900 lyžařů, zatímco dnes jsme už na 2000. Do sobotní návštěvnosti se promítlo také počasí, kvůli větru jsme museli zavřít horní část areálu. Na sobotní návštěvnost má obecně vliv také to, že se mění turnusy, lidé odjíždějí a najíždějí, většinou je tak návštěvnost vyšší v neděli," řekl včera odpoledne Tomáš Drápal.

Také podle něj jsou nadále lyžařské podmínky slušné. "Slunce, teplota minus dva stupně Celsia, na sjezdovkách je 65 centimetrů sněhu, dnes je to značka ideál," dodal Drápal.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto skiresort.cz

Štítky sjezdovky, Krkonoše, Orlické hory, Špindlerův Mlýn, SkiResort

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Návštěvnost skiareálů na východě Čech byla o víkendu průměrná, míň lidí v  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.