Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Podvodníci zneužívají ČEZ, muž z Hradecka přišel o osm set tisíc

Podvodníci si berou na mušku ČEZ. Na internetu je reklama na výhodné investice do akcií Čezu. Když na ni lidé kliknou, objeví se dotazník, následně odkaz. Muž z Hradecka přišel podvodem o osm set tisíc korun.

Na policejní služebnu se včerejšího dne dostavil 48letý muž z Hradecka s podezřením, že se stal obětí podvodníka. Oznámil, že na internetu objevil reklamu na výhodné investice do akcií ČEZu, klikl na ni a vyplnil dotazník, na základě něhož se mu ozval makléř, s kterým se domluvil na počátečním vkladu.

Následně si přes zaslaný odkaz do počítače i mobilu stáhnul program pro vzdálenou správu, a aby mohly být jeho účty spárovány, potvrdil zkušební platbu ve výši 350 tisíc korun. Jelikož se spárování nezdařilo, potvrdil další platbu v obdobné výši. O pravdivosti zkušební platby nepochyboval, protože věděl, že tolik peněz na účtu nemá. Vzápětí se muži ozvala pracovnice z jeho banky, že 800tisícový úvěr, o který žádá, má schválený a že mu z účtu odešly tři platby přesahující částku 900 tisíc korun.

Na základě informace z banky, požadoval po makléři, který tvrdil, že disponuje pouze jeho počátečním vkladem a že banka musela udělat chybu, zrušení investičního účtu. Aby mohl být zrušen a odpárován, potvrdil další 10tisícovou platbu. Muži tak na účtu zůstalo pouhých 500 korun a 800tisícový dluh u banky.

"Pokud se podaří neznámého pachatele dopadnout, bude mu za trestné činy podvod a neoprávněný přístup k počítačovému systému a neoprávněný zásah do počítačového systému nebo nosiče informací hrozit až 5letý trest odnětí svobody," uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky ČEZ, akcie, podvod, Hradecko, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodníci zneužívají ČEZ, muž z Hradecka přišel o osm set tisíc  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.