Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kraj i některá východočeská města vyvěsí vlajku na podporu Tibetu

Vlajka pro Tibet je každoroční mezinárodní kampaň konaná vždy 10. března na výročí Tibetského národního povstání. Cílem je poukázat na porušování lidských práv v Tibetu formou vyvěšení tibetské vlajky.

Také Hradec Králové se letos po devatenácté připojí k celostátní kampani Vlajka pro Tibet. Ke slavnostnímu vyvěšení tibetské vlajky dojde dnes o půl deváté ráno před budovou magistrátu města. Připojí se i další východočeská města například Dvůr králové nad Labem. Vlajku vyvěsí na budově městského úřadu na náměstí T. G. Masaryka. V Jičíně se připojili v minulosti, ale letos už zahraniční vlajka na radnici vlaje, a to ukrajinská. 

Vlajka bude i na sídle Královéhradeckého kraje, na stožáru na Pivovarském náměstí se objeví v devět hodin dopoledne. Také kraj se tak znovu oficiálně připojí k mezinárodní kampani Vlajka pro Tibet. Na oficiálním stožáru kraje tibetská vlajka visela v minulosti již sedmkrát. "Poprvé v roce 2013 a následně od roku 2017 pravidelně každý rok," řekl mluvčí hejtmanství Dan Lechmann.

Tibetskou vlajku vyvěsí na svou budovu na Eliščině nábřeží i Muzeum východních Čech. "Muzea v 21. století zdaleka nejsou jen výstavními síněmi zpřístupňujícími veřejnosti krásné věci. Naše poslání je daleko širší, a to jak podle zákona, tak podle světové definice muzea z r. 2022. Jsme vědecko-výzkumné a vzdělávací instituce, jejichž posláním je sloužit demokratické společnosti. Jsme proto oprávněni a současně povinni se odborně vyjadřovat k jevům kolem nás," vysvětluje ředitel muzea Petr Grulich.

Ohodnoť článek

Foto Krajský úřad Královéhradeckého kraje

Štítky vlajka, Tibet, Hradec Králové, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj i některá východočeská města vyvěsí vlajku na podporu Tibetu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.