Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Východní Čechy čeká derby v esportu. Hrát se bude například Counter Strike

Do třetího vzájemného derby se postaví zástupci Univerzity Hradec Králové (UHK) a Univerzity Pardubice (UPCE). Nepůjde však o tradiční utkání. Studenti jednotlivých vysokých škol se utkají v esportu. U monitorů a počítačů změří své zkušenosti ve třech on-line hrách.

Celodenní derby se bude konat v Aule Arnošta z Pardubic na Univerzitě Pardubice. Zahájení je na programu v 10:30. Předpokládaný konec zhruba v 21:00. 

Každá z univerzit vybrala své nejlepší hráče, kteří se utkají ve třech typech počítačových her. První bude série Hearthstone Bo5, následovat bude Counter Strike: GO Bo3 a závěr obstará hra League of Legends Bo3. „Mezi jednotlivými hrami nebudou chybět rozhovory s hráči i kapitány týmů nebo rozhovory se zástupci univerzit,“ uvedl v tiskové zprávě mluvčí UHK Jakub Novák.  

Univerzitní derby v esportu už se hrálo dvakrát. V roce 2019 vyhrála Univerzita Pardubice. V době pandemie se podařilo hráčům Hradce Králové vyrovnat a pohár se dostal na UHK. Páteční zápas tedy rozhodne, kdo se dostane do vedení.  

„Lidé ve východočeském regionu už jsou zvyklí na tradiční hokejové derby našich univerzit, ale tím esportovým je bavíme relativně krátce. Přesto si tato aktivita na streamovacích platformách našla desetitisíce fanoušků a je podle mě dobře, že se i tento druh sportu dostává do popředí,“ uvádí ve zprávě rektor UHK Kamil Kuča. Dle jeho názoru přináší esport na reprezentativní úrovni mnohá pozitiva a hráči získávají důležité kompetence.  

„Jsem rád, že se dvěma blízkým východočeským univerzitám daří rozvíjet tradici další společné akce. Vedle hokejového derby se těší oblibě i tato moderní disciplína. Našim reprezentantům budu určitě fandit. Bylo by skvělé pohár získat zpět do Pardubic,“ dodal ve zprávě rektor Univerzity Pardubice Libor Čapek

Na derby v esportu se mohou lidé přijít podívat osobně do Auly Arnošta z Pardubic. Kromě rozhovorů s hráči a samotných her bude k dispozici i simulátor lokomotivy, fotbálek nebo kvízy. Celé utkání půjde sledovat i on-line na platformě Twitch.tv. 

Ohodnoť článek

Foto UHK

Štítky Východní Čechy, Univerzita Hradec Králové, Univerzita Pardubice, Pardubice, univerzita, rozhovor, Jakub Novák, Libor Čapek, Kamil Kuča

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Východní Čechy čeká derby v esportu. Hrát se bude například Counter Strike  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.