Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Obyvatelé Třebechovic pod Orebem se snaží zachránit starou sokolovnu

Obyvatelé Třebechovic pod Orebem na Hradecku se snaží zachránit starou sokolovnu. Lidé nechali za šest milionů korun opravit parkety v hlavním sálu. Kromě toho zbylo i na nová okna, toaletu a také dveře. To se povedlo díky příspěvku od Královéhradeckého kraje.

Pomoc místním sokolům přislíbilo i město, pro jehož obyvatele je budova důležitým zázemím pro plesy a další kulturní akce. Ve veřejné sbírce radnice vybrala zhruba 400 tisíc korun a další částku by opět mohl poskytnout Královéhradecký kraj.  

„V další fázi bude potřeba opravit především střechu, kterou do budovy zatéká a hrozí tak další škody. Společně s městem podporujeme snahu místních sokolů, a proto budeme do budoucna hledat možnosti, jak se na tomto projektu finančně podílet a naplnit tak příběh záchrany této stoleté památky Třebechovic,“ uvedl v tiskové zprávě hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček (ODS). 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Královéhradecký kraj

Štítky Třebechovice pod Orebem, Královéhradecký kraj, sokolovna, sokol, sbírka, rekonstrukce, místní, oprava, sto, let, výročí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obyvatelé Třebechovic pod Orebem se snaží zachránit starou sokolovnu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.