Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dvůr Králové začne stavět cyklostezku na trase Stanovice - Žireč

Radnice ve Dvoře Králové nad Labem postaví novou cyklostezku, která propojí Stanovice a Žireč. Jde o necelé dva kilometry, které z velké části povedou podél řeky Labe. Stavbu mají na starosti M-Silnice, kterým město zaplatí 26,9 milionu korun.

Nová cyklostezka bude dlouhá 1,8 kilometru a široká tři metry. Součástí nové trasy bude i přemostění řeky nedaleko Domova sv. Josefa. „Stavební práce potrvají do roku 2024, do doby realizace se totiž promítne i nezbytná zimní technologická přestávka,“ uvedl v tiskové zprávě místostarosta Jan Helbich.  

Z výběrového řízení na stavbu cyklostezky vzešla vítězně společnost M-Silnice, která od radnice dostane 26,9 milionu korun včetně DPH. Čtyři miliony se městu podařilo získat z krajské dotace. „Zároveň rada města schválila podání žádosti o dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu, díky níž můžeme na stavbu cyklostezky získat částku až 17 milionů,“ dodává místostarosta.   

Souběžně nechá dvorská radnice opravit i Zborovského ulici, která po opravě vodovodu a kanalizace zůstala v havarijním stanu. Stavební práce město vyjdou na 20,8 milionu korun včetně DPH. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Manfred Antranias Zimmer | Pixabay

Štítky Dvůr Králové nad Labem, cyklostezka, Stanovice, Žireč, Labe

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvůr Králové začne stavět cyklostezku na trase Stanovice - Žireč  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.