Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Krkonoších využijete, běžky, skialpy i sjezdové lyže

Podmínky pro zimní sporty jsou na horách teď naprosto vynikající. V provozu jsou desítky kilometrů sjezdovek. Lyžuje se v Krkonoších a Orlických horách a také v některých menších níže položených areálech. Na hřebenech hor je dostatek sněhu pro běžkaře.

Podmínky pro lyžování si dnes pochvaloval Adam Svačina z největšího krkonošského střediska Špindlerův Mlýn. Lyžuje se tam zhruba na 25 kilometrech sjezdovek. V okolí střediska jsou upravovány běžkařské tratě. 

"Podmínky jsou perfektní, na sjezdovkách leží kolem 80 až 100 centimetrů sněhu. Máme slunečné počasí, mrzne, takže sjezdovky drží do odpoledních hodin v perfektním stavu. Co se týče výhledu na víkend, tak v provozu zůstává celý areál. Závod v běhu na lyžích Krkonošská sedmdesátka, který se bude konat ve Svatém Petru, nebude znamenat pro lyžování omezení," řekl Adam Svačina.

Na své si přijdou také lyžaři ve východokrkonošském SkiResortu Černá hora - Pec. Lyžuje se tam na 45 kilometrech sjezdovek, na kterých je od 30 do 80 centimetrů sněhu.

"Východní Krkonoše mají za sebou od neděle jeden z nejhezčích týdnů sezóny. Skvělé lyžařské podmínky by měly vydržet i nadále, a to díky teplotám pod bodem mrazu. Lyžuje se ve všech areálech. Černou horu a Pec pod Sněžkou lyžařsky spojuje přejezd SkiTour. Mezi areály je možné přejet také bezplatnými linkami skibusů," řekla mluvčí SkiResortu Zina Plchová. Také v okolí SkiResortu jsou upravovány běžkařské tratě.

Na hřebenech Krkonoš je podle horské služby 80 až 120 centimetrů sněhu, méně sněhu je na polské straně Krkonoš, kde platí nadále druhý stupeň lavinového nebezpečí.

Velmi dobré lyžařské podmínky hlásí také velké orlickohorské areály v kraji, a to v Deštném a Říčkách. "Podmínky jsou ideální, jasná obloha, teploty v noci se pohybují od minus sedmi do minus tří stupňů Celsia. Všechny sjezdové tratě jsou dostatečně vysněžené, výška sněhu na sjezdovkách je 70 až 100 cm. Upravujeme také běžkařské tratě," řekl  Petr Kánský ze Ski centra Říčky. Podle něj leží na hřebenech Orlických hor do půl metru sněhu.

"Hlavní část areálu je komplet otevřená. Sjezdovky drží perfektně celý den. Podmínky jsou ideální, lze říci jedny z nejlepších v současné zimní sezoně. Dobré jsou také podmínky pro běžecké lyžování na hřebenech," řekl Petr Prouza z deštenského areálu.

V Česku se ke konci týdne mírně ochladí a na většině území očekávají meteorologové sněhové přeháňky. Převážně jasno až polojasno bude do soboty, kdy se postupně od severozápadu začne zatahovat. Rána zůstanou mrazivá, nejvyšší denní teploty se budou v neděli pohybovat mezi nulou a čtyřmi stupni Celsia, vyplynulo z předpovědi meteorologů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Skiresort Černá Hora Pec

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Královéhradecký, sjezdovky, běžky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Krkonoších využijete, běžky, skialpy i sjezdové lyže  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.