Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dvůr Králové nad Labem změní systém parkování ve městě. Řidiči budou zadávat poznávačku

Město Dvůr Králové nad Labem se rozhodlo změnit systém parkování. Od 6. března začne fungovat nový způsob placení. Na parkovacích automatech budou muset řidič zadat svou poznávací značku. Díky tomu bude platba evidována elektronicky a nebude třeba tisknout lístek. Parkovné bude možné zaplatit nejen v hotovosti, prostřednictvím SMS zprávy, mobilní aplikací SEJF, ale také platební kartou.

„Díky novému systému dojde ke spojení parkovacích karet pro rezidenty i ostatní řidiče. Nadále však zůstane možnost koupit týdenní, měsíční i půlroční a roční karty,“ uvedl pro redakci starosta Dvora Králové nad Labem Jan Jarolím (ANO).  

S novým parkovacím systémem začne platit nový ceník. Prvních 30 minut na vyhrazených místech dostanou řidiči zdarma. I v tomto případě však bude třeba registrační značku do automatu zadat. Díky tomu bude městská policie parkování kontrolovat. Za následující hodinu řidič zaplatí deset, za každou další 20 korun.  

Nové jsou i ceny parkovacích karet. Týden vyjde na 300, měsíc na 700, půlroku 1300 a rok 2,5 tisíce korun. „Samozřejmě, že parkovací karty, které si občané již koupili, zůstávají v platnosti a budou virtualizovány,“ dodal Jarolím.  

Ke změně systému a cen ve městě došlo po 20 letech. Nadále platí, že parkovné nebudou muset hradit například vozidla přepravující osobu těžce postiženou nebo těžce pohybově postiženou. V tom případě ale musí být automobil viditelně označen parkovacím průkazem. 

Nařízení města počítá také se zpoplatněním parkování v Rooseveltově ulici, na náměstí T. G. Masaryka a v Palackého ulici.  

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MUDK

Štítky Dvůr Králové nad Labem, parkování, Jan Jarolím, parkovací, automat, SPZ, platební

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvůr Králové nad Labem změní systém parkování ve městě. Řidiči budou zadávat poznávačku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.