Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Trutnově pendluje nově městská vlaková linka

Úspěšnou premiéru už má nová městská vlaková linka v Trutnově za sebou. Spoj 16 denně pendluje mezi částí Libeč na severním okraji města a trutnovským hlavním nádražím v centru města. Lidé si novinku chválí, jako první se projeli hlavně důchodci.

Současně mohou držitelé měsíčních a čtvrtletních časových jízdenek trutnovské MHD cestovat na ně i ve všech vlacích na území města. Vlaková linka by měla lidem umožnit dostat se ve směru od Libče do centra města snáze a rychleji. Měla by být alternativou k cestování auty po přetížené Polské ulici ve čtvrti Poříčí. Město by linku mělo dotovat částkou asi 1,4 milionu korun ročně.

Předplacené kupony MHD cestujícím nově platí ve všech vlacích v obvodu města u dopravců České dráhy a GW Train Regio. Cestující s časovou jízdenkou MHD si tak nemusejí kupovat jízdenku do vlaku. "Vlaky se tím stanou nedílnou součástí MHD v Trutnově a významně se tak rozšíří nabídka spojů, a tím i atraktivita hromadné dopravy," uvedl starosta Michal Rosa (ODS).

Na akceptování časového jízdného MHD i ve vlacích se město Trutnov dohodlo s Královéhradeckým krajem, který je objednavatelem regionální vlakové dopravy. Město za to kraji zaplatí kompenzaci necelých 225.000 korun, a to za období od března do 8. prosince 2023. Od prosince 2023, kdy začnou platit nové jízdní řády, se bude jednat o nové smlouvě.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Trutnov

Štítky ČR, správa, MHD, železnice, Trutnov, vlak

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Trutnově pendluje nově městská vlaková linka  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.