Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jičín upravil pravidla pro konání akcí v Zámeckém parku. Organizátorům bude účtovat poplatky i kauci

Město Jičín připravilo nové podmínky pro pořádání akcí v Zámeckém parku v centru města. Po pandemické pauze je o toto místo velký zájem. Například na letošní sezonu si organizátoři nejrůznějších akcí rozebrali prakticky všechny víkendové termíny. I proto se radnice rozhodla, že organizátorům začne účtovat kauci nebo další poplatky spojené s údržbou.

Zámecký park v Jičíně je lukrativním místem snad pro všechny druhy organizátorů. V sezoně se tam konají koncerty, festivaly, happeningy nebo letní kino. Nová pravidla rozdělují organizátory do čtyř skupin. Ke každé z nich bude město a Technické služby města Jičín přistupovat s jinou metrikou. 

Pro akce pořádané městem nebo příspěvkovými organizacemi se nic nemění. Poplatky zaplatí technické služby z peněz, které město na údržbu parku uvolňuje. Typickým příkladem jsou například nedělní koncerty, Svátek hudby, ZUŠ open nebo letní kino.  

Do kapsy už budou muset sáhnout organizátoři, kteří připravují akci po svém. A to i v případě, že se na pořádání podílí samotné město. „Finanční krytí včetně například nákladů za napojení na zdroj elektřiny, na úklid parku nebo například na stánky v majetku správce zajistí organizátor,“ uvedl na webu města Jičín mluvčí radnice Jan Jireš. V některých případech může město požadovat i kauci ve výši deset tisíc korun. Zde se jedná například o food festivaly, Sportovce v Parku nebo Den pro rodinu.  

Ve třetí skupině jsou komerční akce. Tyto události schvaluje rada města a organizátor musí počítat se zaplacením kompletních nákladů na údržbu parku během konání akce. A to včetně úklidu. Jde především o události, na které se vybírá vstupné.  

„Posledním typem jsou kulturní a společenské akce pořádané provozovatelem bufetu v parku bez vybírání vstupného a bez součinnosti města,“ dodává Jireš. I v tomto případě je třeba schválení radou města. Pokud půjde o akci, na které se bude vybírat vstupné, platí pro ně výše zmíněná pravidla.  

Ohodnoť článek

Foto město Jičín

Štítky Jičín, kauce, zámecký park, údržba, organizátor, pravidla

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jičín upravil pravidla pro konání akcí v Zámeckém parku. Organizátorům bude účtovat poplatky i kauci  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.