Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Návštěvníci dostanou k výročí hradeckých lázní velkou slevu na vstupném i něco na památku

V letošním roce oslaví královéhradecké městské lázně na Eliščině nábřeží 90 let své existence. Na výročí se sem dostanou plavci skoro zadarmo, dostanou upomínkový předmět a budou si moci prohlídnout výstavu.

„Aquacentrum v městských lázních je oblíbeným a navštěvovaným místem, ročně sem zavítá přibližně 110 tisíc návštěvníků. Atraktivitu místa zvedá nejen prostředí, ale také nabídka. Správa nemovitostí pravidelně chystá řadu akcí pro návštěvníky všech věkových kategorií,“ uvádí náměstek primátorky pro oblast správy majetku města Pavel Vrbický.

Městské lázně byly v Hradci Králové otevřeny 9. dubna 1933. V rámci letošního výročí 90 let budou moci návštěvníci využít 90% slevu na jakémkoliv vstupném. „Je třeba dopředu upozornit, že aquacentrum má omezenou kapacitu, uvnitř může být najednou maximálně 240 návštěvníků. Předpokládáme, že by v tento den mohla dorazit až tisícovka zájemců,“ říká náměstek Vrbický. V den výročí budou pro návštěvníky připravené drobné upomínkové předměty. V areálu městských lázní pak bude k dispozici výstava dobových fotografií se stručnou historií vzniku lázní.

Výstavba městských lázní byla zahájena v roce 1931 a financována Královéhradeckou městskou spořitelnou. Budovu, která měla připomínat zaoceánský parník, navrhl hradecký architekt Oldřich Liska. V původních lázních byl vybudován čtyři metry hluboký bazén, se skokanským můstkem a lopatkovitým vlnobitím, v té době jediným ve střední Evropě. Stavba objektu vyšla na 5,5 milionu korun. 

Rozsáhlá rekonstrukce městských lázní pak byla zahájena v roce 1996, která trvala 26 měsíců. Z původních vanových a parních lázní se stalo moderní aquacentrum.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SNHK

Štítky lázně, Pavel Vrbický, Tepelné hospodářství Hradec Králové, a.s., Oldřich Liska, městské lázně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Návštěvníci dostanou k výročí hradeckých lázní velkou slevu na vstupném i něco na památku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.