Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Muzeum ve Dvoře Králové nad Labem je kvůli vlhkosti zavřené. Město ho dá opravit

Radnice Dvora Králové nad Labem na Trutnovsku v pondělí kvůli velké vlhkosti a chystaným opravám uzavřela hlavní budovu městského muzea ve Sladkovského ulici. Sanační práce na historické budově z první poloviny 18. století by měly přijít na 1,2 milionu korun a trvat přibližně do konce června. ČTK to dnes řekla mluvčí radnice Miroslava Kameníková.

V hlavní budově muzea, která je součástí areálu takzvaného Kohoutova dvora, jsou stálé expozice vánočních ozdob a historie města. "Sanace se bude týkat přízemí objektu, kde jsou kanceláře, knihovna, sociální a hygienické zázemí zaměstnanců," řekla mluvčí radnice Miroslava Kameníková. Stavbaři udělají chemickou injektáž zdiva, nové omítky a výmalby. Vyčistí ventilační kanály vně budovy a na jižní straně objektu vybudují nový ventilační kanál.

Výstavní sál Špýcharu v sousední budově v Kohoutově dvoře zatím bude otevřen do 19. března, tedy do ukončení výstavy k historii bývalé textilky Tiba. Objekt Špýcharu prošel rekonstrukcí a od roku 1998 je v něm galerie, přednáškový a výstavní sál.

Výstavní prostory muzea ve Staré radnici na Náměstí T. G. Masaryka a Expozice textilního tisku na nábřeží Jiřího Wolkera budou pro návštěvníky nadále otevřené a oprava hlavní budovy muzea se jich nijak nedotkne.

Muzejní komplex ve Sladkovského ulici byl původně uzavřený zemanský dvůr. Z původní usedlosti zůstaly tři budovy. Kohoutův dvůr získal název asi v polovině 19. století, kdy byl upraven k obývání tehdejším majitel Aloisem Kohoutem. Nádvoří dominuje kamenná barokní studna.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MUDK

Štítky ČR, muzea, stavby, správa, Dvůr Králové nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muzeum ve Dvoře Králové nad Labem je kvůli vlhkosti zavřené. Město ho dá opravit  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.