Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Meteorologové vydávají varování. V hradeckém kraji hrozí ledovka

Český hydrometeorologický ústav vydal varování před tvorbou ledovek. To se týká zhruba poloviny Královéhradeckého kraje. Nejhorší situace bude v oblasti Krkonoš a Orlických hor zítra ráno. Komplikace může způsobit především v dopravě.

První stupeň nebezpečí platí od 3:00 do 8:00 pro Vrchlabsko, Trutnovsko, Náchodsko, Broumovsko a Rychnovsko. Po mrznoucích srážkách zde mohou namrzat chodníky i silnice. Noční teploty mohou klesnout k mínus dvěma stupňům Celsia.  

 

„Při pohybu venku je třeba chodit velmi opatrně, starší nebo méně mobilní lidé by měli omezit vycházení ven. Řidičům se doporučuje sledovat dopravní zpravodajství a jezdit velmi opatrně. Počítat s prodloužením doby jízdy,“ uvádí Český hydrometeorologický ústav.  

Ohodnoť článek

Foto Sergey Gorbachev | Pixabay

Štítky Královéhradecký kraj, Český hydrometeorologický ústav, Krkonoše, Orlické hory, okres Trutnov, okres Náchod, okres Rychnov nad Kněžnou, Broumovsko, ledovka, námraza, varování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové vydávají varování. V hradeckém kraji hrozí ledovka  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.