Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hokejisté Hradce Králové získali sedmý skalp v řadě, tentokrát porazili Vervu 3:0

Hokejisté Hradce Králové porazili v 46. kole extraligy Litvínov 3:0, posedmé v řadě naplno bodovali a posunuli se na čtvrté místo tabulky. enri Kiviaho vychytal šestou nulu v sezoně.

Oba týmy předváděly zpočátku poměrně aktivní hokej, výrazně prostupnější však byla defenziva Vervy. Severočeši už v první minutě nechali před brankářem volného Lalancetta, který trefil tyčku. Na druhé straně minul z dobré pozice nejlepší litvínovský střelec Kudrna.

Mountfield strhnul skóre na svou stranu dvěma góly v rozmezí 11. a 14. minuty. Obranu soupeře rozebral jak v klasickém poměru sil, kdy Lalancettovu přihrávku proměnil Radovan Pavlík, tak ve hře čtyř proti čtyřem, kdy stál na konci kombinace Zachar.

Do hry postupně víc vstupovaly emoce, zejména Hradečtí totiž přitvrdili. Neúmyslně to přehnal Jergl, jenž při snaze o nadzvednutí hole sekl Strejčka do slabin a s větším trestem zápas opustil.

Litvínov nejenže pětiminutovou přesilovku nevyužil, ale ještě pustila do dvou nájezdů Perreta. Francouzský útočník nejprve ztroskotal na Tomkovi a podruhé mu puk ujel. Domácí hráli oslabení senzačně, jejich strážce Kiviaho musel aktuální velkou formu předvést jen proti výpadu Hlavy.

Ve třetí třetině už se Hradec Králové soustředil na obranu. Litvínov čekal na gólovou šanci třináct minut, uzdraveného Stránského však vychytal Kiviaho a z protiútoku uklidnil domácí tým Chalupa.

Finský brankář v hradeckých službách dorovnal šestou nulou lídra této statistiky, sparťana Jakuba Kováře. Verva padla potřetí za sebou, pod Bílou věží aktuálně neskórovala už 218 minut. Litvínov zároveň prohrál třetí duel a naplno bodoval naposledy 20. ledna. Na poslední Kladno tak mají Severočeši k dobru jen dva body.

"Je to úžasné, ale hlavně jsem rád za tři body a za to, že jsme vyhráli bez inkasovaného gólu. Jsem strašně rád i za Kiviho, že má nulu a chytá v takové formě," řekl Marek Zachar novinářům po výhře 3:0 a ocenil tak i brankáře Henriho Kiviaha, který si připsal už šesté čisté konto v sezoně.

Východočechům se nevydařil vstup do sezony, ale aktuální bodová série je posunula na pozici zajišťující přímý postup do čtvrtfinále play off.  "Jsme za to rádi. Víme to a cítíme určitý tlak, ale nekoukáme se na to, kde jsme. Do každého zápasu jdeme naplno a po základní části se podíváme, na co nám to bude stačit a s kým budeme hrát," řekl Zachar.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HCHK

Štítky Sport, hokej, extraliga, 46. kolo, Hradec Králové, Litvínov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Hradce Králové získali sedmý skalp v řadě, tentokrát porazili Vervu 3:0  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.