Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hradecký kraj opraví mosty na příjezdu do Špindlerova Mlýna

Rekonstrukce tří mostů na hlavním silničním tahu z Vrchlabí do Špindlerova Mlýna by mohla začít na jaře. Všechny tři mosty na silnici II/295 v úzkém údolí řeky Labe se budou opravovat za provozu s omezením pro řidiče.

Nyní se ve veřejné soutěži vybírá dodavatel stavebních prací. Maximální přípustná cena zakázky je 123 milionů korun bez DPH. "Jde o tři silniční mosty nad řekou Labe v úseku komunikace II/295 Vrchlabí - Špindlerův Mlýn, které jsou v havarijním stavu, vznikly před 30 lety," řekl mluvčí hejtmanství Dan Lechmann

Jedná se o jedinou přístupovou silnici do největšího krkonošského střediska Špindlerův Mlýn. Silnice je proto jedna z nejvytíženějších v Krkonoších. "Pokud se podaří zakázku vysoutěžit, přípravné stavební práce by mohly začít na přelomu března a dubna. Během stavby dojde ke kompletní výměně nosných konstrukcí u jednoho z mostů, spodní části mostů budou zachovány u dalších dvou. Vedle toho dojde k rekonstrukci navazujícího úseku opěrných zdí a také přilehlé komunikace II/295," uvedl Lechmann.

Rekonstrukce všech tří mostů bude souběžná a částečně omezí provoz. Budou ho řídit pracovníci stavby a světelná signalizace, aby byla doprava co nejplynulejší. "Doprava bude řízena kyvadlově a vozidla budou během stavby jezdit po mostním provizoriu a provizorních komunikacích. Podobně jako v případě rekonstrukce tří mostů na hlavním tahu do Pece pod Sněžkou, kterou kraj udělal loni," řekl Lechmann.

Na silnici II/296 v Temném Dole do Pece pod Sněžkou stavební práce na třech mostech, které postavily polské firmy v 70. letech minulého století, začaly v květnu 2021 a vyšly na 187 milionů korun s DPH. Kvůli zachování průjezdnosti tam bylo nezbytné vybudovat mostní provizoria, přes která vozidla projížděla kyvadlově po celou dobu stavby. Hlavně o víkendech se v obou směrech tvořily dlouhé kolony. Opravy těchto mostů komplikovaly spojení nejen do Pece pod Sněžkou, ale také do Malé Úpy. Takzvané polské mosty na silnici v Temném Dole jsou znovu plně průjezdné od poloviny listopadu 2022.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto krkonose.eu

Štítky ČR, správa, stavby, most, Krkonoše

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký kraj opraví mosty na příjezdu do Špindlerova Mlýna  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.